Valamiért úgy sejtjük, nem a lépcsőt használta. A Mustang Wanted művésznéven mászó srác tegnap tette fel a képet, amitől így enyhe zabszem a fenékben-effektust érzünk és némi aritmiát.

Bátraké a legszebb panoráma – valami hasonló lehet a mottója a huszonnyolc éves orosz srácnak, aki évek óta azzal tölti az életét, hogy kockára teszi. A lehető legmagasabb épületek megmászásával foglalkozó Mustang Wanted (akinek csak a keresztnevét, Grigorit ismerjük) mindig szabad kézzel, kötél és biztosítás nélkül kapaszkodik fel tornyokra, felhőkarcolókra, darukra, víztározókra, meg úgy mindenre, ami kurvamagasan van és nagyon illegális felmászni rá. Moszkvában kábé folyamatosan vérdíjat tűztek ki a fejére – például 2014 szeptemberében volt egy akciója, amiben ukrán zászlót tűzött a Kotelnicseszkaja tetejére Moszkvában (kép alant). A srác úgy fest, semmiben sem szívbajos, amit az alábbi képek is bizonyítanak.

Mellesleg tavaly decemberben is mászott Budapesten, méghozzá egy póznára a Szabadság-szobor alatt. A bazilikás kép február 26-án került fel a srác Facebook-oldalára, így könnyen lehet, hogy jelen pillanatban is épp szende fővárosunk valamelyik ártatlan épületére kapaszkodik fel és lesz néhány új, libabőrözős fotója Budapestről. Addig is mutatunk párat Mustang legdurvább mászásai közül, úgyhogy ha tériszonyos vagy, akkor most zárd be ezt az ablakot.

Az Erzsébet hídi pózna meghódítása, 2014 december.
Szentpétervári ugrás
Az ominózus ukrán zászlótűzés helyszíne, 2014 szeptember 13.
Moszkva, 260 méter.
És ezt olvastad már?
Hazai pálya számodra a vaktérkép? Bizonyítsd be!