Fejtetőtől egészen talpig megmutatjuk, milyen zónák pörgethetik fel a vágy mutatóit.

Vannak együttlétek, amikor szinte mindegy, hogy mit csinál a másik, garantált a vágy. De a hosszú párkapcsolat a és az igazán jó szex titka az, ha kiismerjük a másikat és azt, mit szeret igazán. Ennek pedig az egyik legfontosabb eleme, ha felfedezzük egymás erogén zónáit; ehhez adunk most egy átfogó útmutatót.

Mi az egyáltalán?

Nem meglepő módon ez a szó is a görög nyelvből származik, jelentése pedig nem más, mint „vágyat okozó”, s az emberi test olyan területeire használjuk, melyek stimulálásával szexuális vágyat gerjesztünk. A háttérben álló okok meglehetősen egyszerűek: ezeken a részeken az átlagosnál több és/vagy könnyebben aktivizálható idegvégződés található.

Ám az erogén zónáknak is több fajtája létezik. Megkülönböztetünk elsődleges, másodlagos és potenciális zónákat. Az elsődlegesek alatt azokat a részeket értjük, melyek stimulálásával közvetlenül idézhetünk elő orgazmust, tehát a nemi szervek tartoznak ide. Nőknél a csikló és a vagina, míg férfiaknál a pénisz.

A másodlagos erogén zónák már kissé kiterjedtebbek, hiszen minden olyan területet ide sorolunk, melyek az elsődlegesek közvetlen közelében vannak, és ha ingerlésükkel nem is érünk el direkt kielégülést, nagyban fokozzák a csúcspont intenzitását. Míg a férfiaknál ez a herék, valamint a pénisz és az ánusz közötti szakaszt foglalja magában, addig a hölgyeknél már kiterjedtebb területről van szó: a szeméremajkak, a végbél- és hüvelynyílás, a gát, de még a mellek is a másodlagos zónák táborát növelik. Igen, a mellek is; habár távol helyezkednek el a nemi genitáliától, izgatásuk épp ugyanazokat a területeket aktivizálják az agyban, így a kiváltott hatás is nagyon hasonló.

Persze ha a fent felsoroltak ilyen általános érvényűek, ráadásul az eredmény is biztosra vehető, akkor mi ez a nagy mizéria az erogén zonák körül? Itt jönnek képbe az úgy nevezett potenciális zónák, melyek már minden ember testén más és más módon működnek, ezért az igazán személyre szabott élvezethez úgymond elég alapos kutatómunka és odafigyelés szükséges. Annyit általánosságban véve azért elmondhatunk, hogy mindazok a területek, ahol sok az idegvégződés, vagy nagyon vékony a bőr, valószínűleg jó szolgálatot tesznek majd az előjáték során.

Fentről lefelé

A felfedezőutat kezdjük a haj vonalánál. Egy fejmasszázs már önmagában véve is izgató lehet, köszönhetően az ott található megannyi idegvégződésnek, de ha már arra járunk, ne feledkezzünk meg a fülekről sem; az itteni ingerek közvetlenül jutnak el az agyba, így hatásuk páratlan lehet, de persze sokan már-már kellemetlenül élik meg, ha például nyelvvel izgatják, érdemes tehát óvatosan nekikezdeni. Plusz egy fejmasszázs a napi feszültség levezetésében, a folyamatos agyalás elhessegetésében és az egymásra hangolódásban is hatalmas segítség tud lenni.

A fej része az egyik legfontosabb erogén pont, méghozzá az ajkak. Érintésük felszabadítja a feromonokat az agyban, ezért van az, hogy ennyire szeretünk csókolózni – de persze erre nincs általános recept, úgyhogy érdemes összehangolni, mi tetszik a partnerednek. Na de haladjunk lefelé: csupán néhány apró csók vagy érintés is csodákra képes, ha a nyakról van szó. Nem csoda, hiszen a vékony bőrnek köszönhetően azonnal felforrósodik a levegő és a vér is, főleg a fülhajlat alatt.

Ha a nyaknál járunk már csak egy apró mozdulat választ el a karoktól és a kézfejtől, ami – bár elsőre nem is hinnéd – kulcsfontosságú szerepet tölthet be. Gondolj csak bele, milyen fontos az élet minden pillanatában, hogy ujjainkkal megfelelően tapintsunk, érzékeljünk. Ennek tükrében nem is annyira meglepő, hogy ezt a területet kimondottan könnyű stimulálni.

A has és derék tájéka már meglehetősen közel található az elsődleges és másodlagos zónákhoz, így természetesen a szexuális vágykeltés szempontjából is egyre nagyobb befolyással bírnak. Ráadásul a háton lefelé haladva a gerinc mentén az idegvégződések egyre érzékenyebbé válnak. A fenéknél pedig sokkal erogénebb zóna a combok belső részei, aminek simogatásával iszonyúan felpörgetheted a hölgy vágyát, hogy a kezed feljebb vándoroljon. Végül pedig a lábfejek is nagyon erogén területek egyeseknél – gondolj csak a lábfétisre – de persze nem mindenkinél, szóval érdemes finoman és óvatosan kísérletezni ezzel.

Egy kis huncut segítség

Ha ezeket a területeket végigjárod, biztosan megtalálod azokat a pontokat, ami a barátnőd számára (és akár számodra is) a a legizgatóbb hatást eredményezik. És hogy miként érdemes ingerelni a párod testét? Akár gyengéd csókokkal, akár kis cirógatással, de különféle kiegészítőket is használhattok, mint például egy lágy cirógató tollat vagy egy érzéki masszázsolajat, ami egyszerre tud forrósítani és síkosítani is – de például egy sima jégkocka is nagyon szexi tud lenni, ha a szádba véve végigsiklasz a nyakától a mellbimbóján át lefelé.

Úgyhogy ma este irány az erogén zónák meghódítása!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Már most felkészülnénk a júniusi választásokra ezzel a spanyol lánnyal

További cikkeink a témában