Ha nem szakértő készíti, ez a hal megöl.

Nem véletlenül lettek sokan öngyilkosok fuguval, vagyis gömbhallal, ugyanis a mérge (tetrodotoxin) rossz esetben kevesebb, mint 24 óra alatt végez az áldozatával. Ahhoz, hogy valaki ezzel a hallal dolgozhasson, külön engedélyre kell szert tennie, tízévnyi gyakornokoskodás után lehet először fugut felszolgálnia, ami érthető, elvégre a vendégei életével játszik. A videóban látható Sasaki séf például ilyen szakember, 45 éve bontja és készíti a fugut.

„Úgy készítem ezt a halat, hogy tudom, a vendég élete a kezemben van, ezért aztán nagy körültekintéssel kell dolgoznom.”

(Forrás: Sploid)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz éve feltöltött egy fürdőszobai szelfit, most 475 ezer követője van

További cikkeink a témában