Tóth Dániel szakértő pszichológussal beszélgettünk a Horizontban, aki elmondja, hogyan neveljük a saját gamerünket, mit tegyünk, hogy a videójáték hasznos legyen, ne pedig függőség.

Azok a gyerekek, akiket felkészítés és keretek nélkül hagynak magukra a digitális dzsungelben, annak farkastörvényei szerint fognak mauglisodni.”

Tóth Dániel figyelmeztetése most különösen aktuális, hiszen itt a nyári szünet, ami sok gyerek esetében azt jelenti, hogy reggeltől estig nyomja a kontrollert. Emiatt beszélgettünk a gamerkedésre szakosodott pszichológussal, aki elmondja, mit tegyen a szülő, hogy a számítógépen, interneten eltöltött idő a gyerekek hasznára legyen és ne függőséget okozzon.

A Pszichológus Pasi oldal kitalálójával és a Digitális nevelés című könyv írójával beszélgetünk még arról is, hogy jótékony vagy káros az, hogy a gyerek időnként fel se néz a telefonból/Xboxból, tiltsuk-e vagy engedjük a játékot. De szóba kerülnek a netes kihívások és a zaklatások is.

Akik beszélgetnek

» Vendég: Tóth Dániel, pszichológus, gamerszakértő, a Pszichológus Pasi Youtube-csatorna indítója, a Digitális nevelés című könyv írója.
» Rétsági Oszkár, a Player Sport és Életmód rovatának vezetője.

Kattints, kövess, lájkolj!

Hogy ne maradj le a többi érdekes beszélgetésről, kövesd be a Player.hu Podcastet a Spotifyon, a legfrissebb cikkekért pedig lájkold a Playert a Facebookon!

Az összes előző részért kattints ide!

„Talán Szilágyi Liliána apja egy erősebb nőnél nem tud labdába rúgni”

Dr. Menczel Zsuzsa tanácsadó szakpszichológusnak tettük fel azokat a kérdéseket, melyekre az emberek – reméljük – nagyobbik, egészségesebb része értetlenül keresi a válaszokat.

Miután 50 kilót leadott, elmeséli, mi a fogyás és a hosszú élet titka

Ezúttal a korábban 50 kilót leadó, és a súlyát meg is tartó Marczisovszky Dániellel beszélgettünk az okos fogyásról, és arról, hogy van mód lassítani az öregedést.

(Illusztráció: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Rég volt már brit modell a nap csaja

Több időt töltenek munkával a munkamániások, mégsem dolgoznak többet

További cikkeink a témában