Minimalista, modern és naturális a hívószavai ezeknek a gyönyörű munkatereknek, amelyeket akár te is megvalósíthatsz otthon vagy a munkahelyeden. Íme tíz tökéletes munkaasztal, ahová alig várnád, hogy leülhess dolgozni – valamint ugyanennyi ötlet, hogyan ültetheted át ezeket a valóságba.

Ablak a világra

Ha olyan helyen dolgozol, ahol a fal helyett üveg mutatja a tájat, akkor told ki szépen a pókhálós sarokból az asztalodat a fényre. Egy vékony teleszkópos lámpára és egy laptopra lett csupaszítva ez a hosszúkás világos faasztal, ahol semmilyen tárgy nem zavar a koncentrálásban.

A természet ölén

Elvonultál két hétre a világtól egy faházba alkotni? Vagy szeretnéd, ha minden nap egy erdővel körülölelt kunyhóban éreznéd magad munka közben? Akkor szerezz be kezeletlen fából készült, rusztikus darabokat a szobádba és igyekezz minimálisra csökkenteni az asztalon heverő dolgok számát: a természetes anyagok közelsége önmagában elég megnyugtató és inspiráló munkateret fog adni.

Nyisd össze

A szűk helyek gyakran nyomasztóan hatnak ránk; nem is tudjuk megfogalmazni, de mégis levertnek érezzük magunkat az összenyomott, apró munkatértől. Ha van lehetőséged rá, akkor nyisd össze a szomszédos tereket és duplázd vagy triplázd meg a főhadiszállásodat! Ebből a fehérrel játszó enteriőrből pedig dizájnötleteket is meríthetsz a munkatered kialakításához.

Kreatív harmónia

Egy kis növény, néhány óriási falicsipesz, kislámpa, ceruzatartó és egy vékony hangfal: a tér se nem üres, sem pedig zsúfolt. A nagy asztal így egyszerre sugároz rendet és kreativitást.

Földközeli

Sokan szeretik, ha nem szemmagasságban vannak a munkahelyen megszokott tárgyak, hanem lejjebb vagy feljebb. Ebben a hosszúkás, szinte monokróm, minimalista térben a hangfalak, az oldalpolc és a falikép is a földön vannak, így semmi sem zavarhatja a horizontodat. A bakokon álló íróasztal pedig praktikus megoldás azoknak, akik szeretik az asztal magasságát vagy épp dőlésszögét is állítani.

Madmen

Ha szereted a klasszikus stílust, akkor válassz egy régi(es), tömör, mélyszínű fából készült fiókos asztalt. Teljesen meg fogja változtatni a munkateredet és a hangulatodat (talán még meg is kívánsz egy jó tölgyfahordóban érlelt whiskyt a nagy hajtás közepette).

Zenészsarok

Ha a munkád során több eszközre is szükséged van mint egy laptop, akkor alakíts ki egy olyan sarkot, ahol minden egy karnyújtásnyira van tőled. Az indusztriális elemek és a minimalista festmények kreatív kontrasztot teremtenek ebben a térben.

Szoba, ami csak a tiéd

Néha nem a terek kinyitása teszi a munkateret inspirálóvá, hanem pont az ellentettje: a mindentől izolált elefántcsonttorony zaj- és ingermentes közege. Ha úgy érzed ebbe a kategóriába esel, valamint a lakásod a munkahelyed is, akkor próbálj meg egy szobát berendezni, ami csakis a zavartalan munkáé.

Modern & rusztikus

Fém, fa és technológia dominál ezen az asztalon, ahol a számítógép mellett elfér egy határidőnapló, laptop, kávé és pár növény is. Az indusztriális asztali lámpa nagyon jó harmóniát teremt a durva faasztallal.

Sok kicsi sokra megy

Eddig olyan tereket mutattunk, ahonnan eltűntek vagy minimálisra redukálódtak a figyelemelterelő tárgyak. Viszont sokakat megnyugtat és jó érzéssel tölt el, ha körbeveszik kedves mütyűrök és letisztult tereket személytelennek érzik. Ebben az esetben a széles és dupla, emelt asztalos megoldás nagyon jó ötlet: több minden elfér rajta és nem zavar a konkrét munkában. Tanács: itt is mindig tarts rendet, portalaníts és ne hagyd, hogy túláradjanak a lejárt infós post-itek.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában