A MEI KAWA neve eddig inkább csak a divatszakmához közel állóknak mondott valamit - méltánytalanul. A magyar márka érdekes, minimalista alapjegyeire folyamatosan új elemeket épít - nincs ez másként az idei őszváró kollekcióval sem.

A márka

A MEI KAWA név a tervező, Kasza Emese nevének betűiből egy játékos szóösszetétel, amely mandarin nyelven azt jelenti: "ne sírj utánam többé".

A márkanév a férfiasság és a nőiesség egyfajta összekapcsolódását tükrözi. A név első része, a kellemes csengésű MEIKA olyan megoldásokra utal, amelyeket elsősorban a nőkkel azonosítunk. A lágyság és a kecsesség egyszerre jelenik meg a rafinált ötletességgel. A KAWA a férfi oldalról szól. Határozott, lendületes, karakteres és átgondolt. A MEI KAWA férfi és unisex öltözékei olyan ötvözetet képviselnek, ahol a szigorúbb, férfias struktúrákat a nőies
könnyedség, játékosság egészíti ki.

A MEI KAWA tudatosan a természetesség felé tart, a ruhák testbarát anyagokból, sajátos szabászati megoldásokkal készülnek, viselője számára praktikus, variálható öltözetet jelentenek. A márkát letisztult, minimalista vonalvezetés jellemzi, amelyet északi és ázsiai irányvonalak határoznak meg.

A Rumble kollekció

A MEI KAWA 2012-es pre-fall kollekciójának hangulatát a gettó-romantika vezette, ám a suhancos ruhatár minden darabját elegáns, váratlan értelmezések írják át. Az emblematikus bomber-dzsekiből így lesz leheletfinom bomber ing és mellény, ahogy a vászonanyagokra adaptált rövid mackónadrágok is a külvárosi lét kifordításai. Továbbra is meghatározóak a márkára jellemző letisztult vonalak, a természetes anyaghasználat és a praktikum. Színekben a „munkáskék”, fekete, rozsda, szürke és fehér dominálnak. Emellett a korábbi kollekciókban a MEI KAWA védjegyévé vált patentsorok is visszaköszönnek. A patentok segítségével különböző rétegek illeszthetők a pulóverekre, ami egy teljesen új összképet eredményez, így egy ruhadarab többféleképpen is viselhető.

A kollekció kampánya Hencz Péter fotós és Pálmai Angie kreatív director munkáját dícséri. A modell Keresztes Tamás, a budapesti Katona József Színház színészművésze. Kiváló megtestesítője a pimaszul elegáns MEI KAWA férfinak, aki számára fontos a részletekben kibontakozó formavilág, aki az öltözködésben egyszerre keresi az egyszerűséget és a rafinált különlegességet.

WEB
www.meikawa.com
www.facebook.com/meikawa
www.meikawa.tumblr.com

SHOWROOM
FLATLAB
Budapest, 1085 Baross utca 3.I.14. 14-es kapucsengő
+36.30.627.87.90
www.facebook.com/flatlab
www.flatlab.com

És ezt olvastad már?
Ha péntek, akkor Stella-fotók
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!