Amikor a fapados szűk üléseibe süppedve, ölünkben a kabátunkkal repülünk, már félig meg is bánjuk, hogy 5 ezerért vettük a repjegyet. A jó hír, hogy a repülőn a kényelem tényleg csak pénz kérdése. Az Etihad ebben éllovas: a legexkluzívabb gépeiken a kényelem olyan, akár egy luxuslakásban.

Az Egyesült Arab Emirátusok Nemzeti Légi Közlekedési Vállalatának az egyik А380 repülőgépe minden utazó álma. Marina Lystseva fotós közelmúltban készítet egy fotósorozatot, amivel mi is kicsit közelebb érezzük magunkhoz a luxusutazás érzését.

Az Airbus А380 kétszintes, négy osztályú ülőhelyekkel: van turistaosztály, business class, első osztály és "residence" osztály is. Az utóbbi luxusosztály az emeleten található, és nem gyenge szolgáltatásokat kínál.

A "residence" lakosztályok két embernek szolgálnak pazar utazózugként. A területük 12 négyzetméter, és három egész szoba van bennük - egy nappali (amely étkező és mini-mozi is egyben), egy hálószoba és egy fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel.

A hálószobában óriási franciaágy garantálja a kényelmes alvást, a lakosztályok utasairól pedig a London's Savoy Hotelben speciálisan kiképzett légiutaskísérők gondoskodnak 0-24-ben.

Egy szimpla út az egyik ilyen lakosztályon Abu Dhabiból Londonba kb 21.000 dollárba kerül. A jegyek gyakorlatilag elfogytak egy évre előre...

Ilyen az első osztály mellékhelyisége.

Az első osztályú utasok lakosztálya egy kicsit "egyszerűbb": itt a szobák kb. öt négyzetméteresek, és a jegyek az Abu Dhabi-London útvonalon kb. 8400 - 9800 dollárba kerülnek.

Minden utasnak ingyenes zokni, füldugó, fogkefe, fésű és más magas színvonalú kiegészítő jár.
Ilyen a bár a business class utasainak.

A business classon minden utasnak saját kis terület jut, ahol az ülést egy gombnyomásra ággyá lehet alakítani

Az alsó szint ad otthont a turistaosztálynak. Itt speckó párnák biztosítják, hogy az utazás sokkal kényelmesebb legyen.

A pilótafülke.
A gyerekrészleg
Van még egy hely a személyzet tagjainak, hogy pihenjenek egy kicsit a pilótafülke mögött.

Egy ilyen repülővel mi bármikor, bárhova.

(via Brightside)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Vele ünnepeljük meg a Föld napját

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés