3+1 praktikus tipp. Szívesen.
Leszögezhetjük, hogy minden nap főzni nagyon macerás, de főleg időigényes, arról nem is beszélve, hogy tervezést igényel és hamar kifogyhatunk az ötletekből.
Persze – most ebben a megváltozott helyzetben is – lehet rendelni, de azt hosszútávon azért a pénztárcád is megérzi, plusz ott van még az a tényező is, hogy a környezetünket sem feltétlenül kíméli.
Adunk, pontosabban a Gorenje ad most neked 3+1 praktikus tippet, hogy könnyebb legyen megoldani a mindennapos otthoni étkezést és hogy a maximumot hozhasd ki a főzésből.
#1 Főzz egyszerre több adagot!
Egy egyszerű és nagyszerű megoldás, ha kijelölünk a héten 2-3 napot a főzésre, amikor a többi napra előre is elkészítjük az ebédet. Ilyenkor is törekedhetünk a változatosságra, például egy főzeléket különböző feltétekkel több napig is ehetünk, vagy készíthetünk egyszerre egy nagyobb adag tésztát is, amit egyik nap bolognai szósszal, másik nap akár mákkal vagy dióval tálalhatunk a családnak.
#2 Használd a fagyasztót!
Maradékmentésre és romlás ellen is kiváló taktika, ha az elkészült ételek egy részét lefagyasztjuk. Egy-egy adag fagyasztóból elővett tartalék ebéd életmentő lehet, ha éppen nincs időnk vagy energiánk a főzéshez, vagy nincs otthon megfelelő alapanyag.
Nem biztos, hogy tudtad, de a fagyasztás nemcsak főtt ételek esetében praktikus megoldás, hanem péksüteményeket, kenyereket is érdemes lefagyasztani, hiszen így a boltok nyitva tartásától és a kínálatától függetlenül mindig találhatunk otthon péksüteményt.
#3 Spórolj a vízzel!
A megnövekedett főzés miatt a mosogatással töltött idő is növekszik ebben az időszakban. Ha nincs meg, akkor most elmondjuk, hogy a kézi mosogatáshoz képest tízszer kevesebb vizet használhatunk, ha mosogatógépet választunk az edények tisztításához.
Egy jól választott mosogatógép optimalizálja a víz- és energiafogyasztást, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy gyorsan, kevesebb vízfogyasztással és energiabefektetéssel varázsolold tisztává edényeinket.
+1 Támogasd a hazait!
Ha esetleg mégis úgy alakul, hogy a rendelést választod, rendelj olyan helyekről a közeledben, ami most a járvány miatt bezárt, és csak a házhozszállításból tud bevételt termelni. Így pedig extra jó fej leszel, mert ezzel segítheted kedvenc helyeidnek a túlélését, gyorsételek helyett pedig jó minőségű és egészségesebb ebédet rendelhetsz.
(Fotó: Getty Images)