A Verturól annyi köztudott, hogy évek óta nem túl szép, ámde borzasztó drága (már akinek) telefonokat dob piacra, a felső tízezer pénztárcájára szabva.

Most egy teljesen új modellel rukkoltak elő, ami igazából nem is teljesen igaz. Sokkal inkább az eredeti Signature telefon feltuningolt változatáról van szó.

A luxuscikk gyártó ma már egy kínai vállalat tulajdonában van, ami azt is jelenti, hogy nagyobb figyelmet fordítanak a kínai ügyfelekre. Az újonnan bemutatott, limitált kiadás, a Vertu Signature Cobra az első lépés a kínai luxustelefon piac meghódításában -  de persze nem csak Kína, hanem az egész világ milliárdosai a célcsoport.

Az új modell elég magasra teszi a lécet, különösen, ha a vásárló pénztárcája a léc maga: amíg a rendes Signature modell körülbelül 4200 dollárba (1,15 millió forintba) kerül, addig az új, limitált, kobrás csoda 360000 dolláros (több mint 98 millió forintos) árcédulával rúgja be a rongyrázás kapuját.

A csillagászati árért cserébe az ügyfelek rubinnal kirakott, de meglehetősen elavolt technológiával rendelkező telefont kapnak.

Jó hír viszont, hogy a telefon szinte feltörhetetlen: a telefonba még a legjobb hackerek és titkosszolgálatok sem képesek belemászni.

A luxustelefon 388 különböző részből áll, az ékszerészi munkához a Vertu a messze földön híres francia ékszerházat, a Boucheront kérte fel. Nekik köszönhetően a Cobrát 439 rubin és 2 smaragd szem díszíti.
Az ár tartalmazza a szokásos Vertu kiegészítőket, mint például a híres Concierge szolgáltatást, ráadásul mindössze 8 darab készült, közülük csak egy a kínai piacra.

Ez nem az a telefon, amit a Harrods-tól vagy bármely más menő divatáruháztól megvehetsz - csak és kizárólag a Jingdong Mallnál kapható, online. Durván hangzik egy ekkora értékű luxuscikknél, éppen ezért a vásárlóknak elég a megrendeléskor egy jelképest összeget, 1.000 yuant (145 dollárt)  fizetni, és szállításkor a 2.47 millió yuant vagy 359855 dollárt.

A vállalat ennyi pénzért bevállalta azt is, hogy szinte azonnal kiszállítják helikopterrel a megrendelt darabot.

(via Luxury Lauches)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában