Először csak netes tréfának gondoltuk, de ez a japán vasútállomás tényleg olyan, mint egy gőzmozdony – és még a neve is mókás!

Japánban rendre csuda dolgok történnek, igyekszünk is tartani a lépést, de ez a vasútállomás majdnem átcsusszant a radarunk alatt. Olyannyira, hogy elsőre nem is tűnt komolynak a dolog: a Tocsigi prefektúrában található Mooka vasútállomás (japánul Mooka-eki, 真岡駅)

tényleg nem más, mint egy hatalmasra hízott gőzmozdony.

Ezzel az állomással valahogy minden nagyobb dolog áprilisban történt: 1912. április 1-én nyílt meg, napra pontosan 75 évvel később került a National Railwaystől JR East hálózatába, miután privatizálták, majd a következő áprilistól már a Mooka Railway üzemeltette. A jelenlegi állomásépületet 1997-ben adták át, igaz, nem tudjuk, melyik hónapban.

A Simodate és Motegi közti 42 kilométeres vonalon 17 megálló van, a Mooka pedig a központi pályaudvarnak számít: három vágánya van, itt található a vasúttársaság központja, valamint a remiz is. Sőt, mivel egy epertermelő vidék kisvárosában kiemelkedően nagy a négyemeletes épület, a legfelső szinten egy kilátóteraszt is kialakítottak.

Egyetlen dolgot sajnálunk csak: mivel Japánban kínosan pontosak a vonatok, az utasoknak  talán nincs elég idejük bámészkodni, amíg várnak a komótosan bekocogó szerelvényekre.

(Forrás: Tokyofox.net)

Ez is érdekelhet:

És azt tudtad, hogy a japán vasúttársaság éveken keresztül üzemeltetett egy állomást egyetlen utas miatt?

A Facebookon terjedő sztori elsőre erősen kamugyanús, de valaki vette a fáradságot, hogy utánanézzen.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Ha ez a lány magyar lenne, Torres Dani lenne

Rég volt már brit modell a nap csaja