Bővül a frissességet, forróságot, sziszegést és illatot a kávéélményhez nem igénylők tábora, bővül hát a nekik szóló hideg kávéitalok választéka is.

Akartunk csinálni a túrórudi-teszt nyomán egy boltijegeskávé-tesztet is, de be kell vallanunk becsülettel: a Player szerkesztősége gyakorlatilag belefulladt a sok tejeskávéba. A kóstolás után összekeveredett bennünk minden, az ízek, az illatok, az állagok. Az ingatag tesztelési emlékek mellé jól érzékelhető elhatárolódás is társult a kóstolóbizottság tagjainál; mintha ezeket a készre kevert kávékat senki se tudná úgy igazán szeretni közülünk. Egy videót azért készítettünk a kísérletről, meg is mutatjuk, de nagy tanulságokat most ne várjon senki. A gyárilag cukrozott, tejezett, homogenizált, pasztőrözött barna folyadékokkal kapcsolatban nem tudunk titkos tippeket javasolni, rejtett kincseket napvilágra hozni:

Hell, Starbucks, Müller, Milli, Frei; energiaitalos cég, globális kávézóhálózat, kiskereskedelmi bolthálózat, tejipari vállalat, magyar kávézófranchise: és még ezzel a mintával is épp csak megkarcolgattuk a bolti készkávéipar felszínét. Igazán csodálatos, milyen hatalmas a választék ezekből a dolgokból, miközben a mi látókörünkben mindenki, aki szereti a kávét, azt vallja: ezek csak pótlékok, a kávé gőzölögve, a gépből frissen kiszisszenve az igazi.

A Player szerkesztőségi pepszikokakólatesztjét olvastad már?

Észrevetted, milyen sokféle ízesített Coca meg Pepsi van már? De melyik a legjobb?

Leültünk egy asztalhoz, vedeltük a pepszikokakólát és próbáltuk eldönteni, megéri-e vaníliásra, ananászos-mentásra vagy mangósra váltani az alapízekről.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában