A haverok gyakorlatilag bárminek örülnek. Legalábbis látszólag. Íme néhány ötlet ahhoz, hogy azok a bizonyos mosolyok az ajándék átvétele után ne kényszeredettek legyenek.

Nyakkendő

A főnökök többnyire nyakkendőben járnak, legalábbis a multicégeknél; az ilyen multis főnököknek bőven elég, ha beszerzel egy klasszabb darabot: egyrészt örülni fog neki, másrészt te sem esel túlzásokba. Nézz be az Andrew's Ties webshopjába!

Szakácsönyv

Manapság a férfiak körében is divatos a főzőcskézés, sőt, a férfi, aki igazán ad magára, az egy-két kaját rendesen el tud készíteni. Ez viszont szinte senkinek nem megy segítség nélkül: vegyél a haverodnak pasis szakácskönyvet, azaz ne desszerteset meg reformkonyhásat. A most megjelent, pizzás dobozban kapható Beke Csilla: Pizza című könyv például stílusos ajándék.

Kávéfőző

A legtöbb ember szokott kávét főzni, sőt, vannak olyanok is, akik büszkék a kávékészítési szakértelmükre.  A kotyogós kávéfőzőnek is reneszánsza van, de Nespressót is ajándékozhatsz, ha igazán fontos barátról van szó.

Sorozat-DVD

Egy darab DVD-t adni 2012-ben már kicsit ciki. Ha viszont megveszed a haverod kedvenc sorozatát, akkor nagy lesz az öröm. Azt neked kell kiderítened, hogy mit nézne meg akár ezerszer is, de kiindulási pontnak jó lehet a Lost, a House, vagy a Sírhant művek esetleg.

Pókerszett

A házi pókerezés ideje még közel sem járt le, sőt, most, hogy a szerencsejátékot gyakorlatilag betiltották, nagyon menő ajándék lehet egy pókerszett bárkinek, aki szokott játszani. Igazi házibulikat lehet a léha pókerezés köré keríteni.

Koncertjegy vagy meccsjegy

Tavasszal jön a Depeche Mode, nem biztos, hogy akkor is lehet majd még jegyet kapni rá (most még lazán kaphatsz belépőket a Recorderen); de valamilyen menő focimeccsre is vehetsz jegyet, pláne ha külföldön, de azért elérhető távolságba lesz, és haverod biztos nem vette még meg.

Csajozós könyv

Ezerféle nőfelszedő tippeket adó könyvet lehet venni, de valójában nem az a lényeg, hogy mit mond a szerző, hanem az, hogy milyen fejet vág a haverod, amikor meglátja a 10 út a legjobb csajok ágyába című kötet borítóját. Vagy Barney Stinson valamelyik alapművét.

Kondibérlet

Kicsit célzatos ajándék, de hát mehettek együtt is. Sőt, talán úgy a legjobb. És még a csajozás is lehet hogy könnyebben fog menni, ha ki lesztek gyúrva.

Távirányítós bármi

Helikopter a legjobb, mert azzal lehet a legjobban játszani, bár az is szempont lehet, hogy azzal valószínűleg csak egyszer lehet, mert valaminek úgyis nekimegy és darabokra törik. Ezért aztán az autó lehet, hogy mégis jobb ajándék. Ha ilyesmit keresel, akkor irány a Pazar Cuccok oldala!

Tovább:
Ezt vedd a barátnődnek karácsonyra!
Ilyen ajándékot válassz a szüleidnek!
Értelmes, mégsem közhelyes ajándékok férfiaknak

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában