Ugyan nem nagyon lehet megreformálni a karácsonyi ajándékozási szokásokat, de próbáljunk meg mégis mindenből minőséget választani. Íme néhány ötlet, mivel lepheted meg a szüleidet.

Tárgy

A szülők örülnek neki, ha a gyerekeik jól ismerik őket. Mind a két ősnek klassz meglepetés lehet, ha egy antikváriumban vagy zeneműboltban megkeresed a kedvenc könyvének vagy lemezének valamilyen eredeti vagy – lemez esetén inkább – különleges kiadását. Ha az utóbbira vágysz, nézz be a Musicland oldalára, ahol sok-sok olyan lemezt találsz, amely amerikai, illetve japán kiadású, és talán még házhoz is érkezik az ünnepekig. Ha online antikváriumot keresel, a Bookline Antikvárium lehet a befutó.

Élmény

Ha van rá affinitásod, apádnak vegyél bérletet a kedvenc meccseire, anyádnak pedig például színház- vagy operabérletet. Ez úgy lehet a legjobb ajándék, ha vállalod, hogy el is mész velük az adott eseményekre. Ha rendes szülők, nagyon fognak örülni. Ha a Ticketpro oldalán rendeled meg a jegyeket, még csak ki sem kell mozdulnod a szobádból.

Kozmetika

Ne gagyiskodj: a szappan-tusfürdő-testápoló csomag, sértés. A szemránckrém is. Maradj a parfümnél: a celebillatokat is felejtsd el; anyukádnak, ha nem ismered az ízlését, könnyen viselhető, nem túl tinis illatot válassz, mint például a Love Chloé, ami nagyon népszerű az idősebb nőknél is, apukádnak pedig egy klasszikust: Creed Vetiver, ha nagyon konzervatív, Terre d'Hermés, ha csak különleges, de nem hivalkodó illatot akarsz. A Parfümcenter oldalán sok más lehetőséget is találsz.

Út

Ha jó fej akarsz lenni, de energia helyett inkább pénzt fektetnél az öregeidbe, vegyél nekik wellnesshétvégét Hajdúszoboszlón, vagy repülőjegyet Párizsba, a vágyaiktól függően. Költséghatékony megoldás lehet például egy wellnesshétvége elcsípése a Bónusz Brigád oldalán, de ha repülőjegyet szeretnél tenni a fa alá, nézz be a Skyscanner oldalára, ahol megkapod a legjobb ajánlatokat.

Szórakozás

Ha a szüleid már idősebbek, akkor biztosan sokat nézik a tévét. Fizess elő nekik egy csomó csatornára, hátha nem is tudják, hogy milyen remek, és a Shopping Channelnél egyébként is jóval érdekesebb dolgokat lehet elkapni délutánonként a Discoveryn. Hogy most merre és hol érdemes előfizetni, annak jobb utánanézni, de a Discoveryt például a Digi kivette a csomagjai közül, így inkább a UPC-nél lesz érdemes előfizetni, ha az ismeretterjesztő csatorna teljes csomagjára vágyunk.

Segítség

Ez szülő kérdése, mert nyilván van olyan szülő, aki elküldene a fenébe egy ilyen ajándék láttán, és még meg is sértődne, de ha nem olyanok, bérelhetsz nekik egy takarítónőt egy bizonyos időre, hogy ne nekik kelljen bajlódni a házimunkákkal. Érdemes ajánlatot kérni a TakarítóKereső oldalán.

Kütyü

A férfiak örülnek a kütyüknek. Ez alól az apukák sem képeznek kivételt, még akkor sem, ha már a nyolcvanat is betöltötték. Ha kocsival jár és nem csak a szomszéd városig, vegyél neki egy GPS-t, ha fotózik, szerezz be neki valami különleges gépet, vagy előhívó folyadékot, vagy bármit, amiről tudod, hogy anyukád húzza a száját, ha pénzt költ rá. A kütyükért a MySoft oldalát keresd, ha pedig igazán kreatív tárgyakat vennél, nézd meg a Pazar cuccok oldalát.

Meglepetés

Már-már lányosan kedves ajándék, de úgy fognak örülni neki, hogy megemlegetik, ha valamilyen módon elcsalod őket hazulról, és arra érnek vissza, hogy elintézted a fát, a kaját, a díszeket, mindent. Ezt persze csak akkor tudod megoldani, ha fifikás vagy és előre kiterveled. 24-én már nem fogod tudni kirángatni a konyhából a szorgoskodó mamádat.

Hobbi

Azt neked kell tudnod, hogy a szüleid mit csinálnak szívesen, de ha például kertészkednek, akkor vegyél nekik fát vagy virágot, vagy bármit, amit elültethetnek. Ha zenéltek valaha, de már régen nem játszottak, szerezz be egy pianínót, ha teheted; de persze olyan is van, akinél a vászon és az ecset lehet a nyerő ajándék, vagy bármi, amire rendes ember elsőre nem is gondol. Ha hangszert keresel, érdemes megnézned a Hangmester vagy a Tajti-Music oldalait.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
Ezt vedd a gamereknek karácsonyra!
Milyen tévét vegyél karácsonyra?

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában