A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz, alig van olyan, aki még nem találkozott volna vele. Egy magyar kutatás szerint a lakosság 40-50 százaléka rendszeresen szenved miatta. Persze ott vannak rá a gyógyszerek, amik végül is hasznosnak, csak a mellékhatásaik nem azok. De nem kell azonnal a tablettákhoz nyúlni.

Egy 2015-ös svéd kutatás megállapította, hogy a rendszeres kardió edzést végzők körében – ők heti három-négy alkalommal kocogtak vagy tekertek 40 percen keresztül – ritkábban és kevesebbszer jelentkeztek a fejfájás és migrén tünetei, és a mozgás éppen olyan hatékony gyógyszernek minősült, mint a tabletták.

Fejfájás = migrén?

A migrén a fejfájások egyik speciális változata, sokan az erős, hosszan tartó fejfájás szinonimájának tartják. A többnyire féloldali fejfájást sok esetben látászavarokból, vibráló, cikkcakkos fényekből álló migrénaura előzi meg. Mozgászavarok is jelentkezhetnek. (Wikipedia)

Ez pedig azért lehet, mert a testmozgás köztudottan stresszoldó hatású, vagyis az mozgás csökkenti az idegességet, ami a fejfájás egyik leggyakoribb kiváltó oka. Egy másik megközelítés szerint a testmozgás során boldogsághormon (endorfin) szabadul fel, ami blokkolja a fájdalomérzetet.

Már azzal is segíthetsz megelőzni a fejfájást, ha odafigyelsz a megfelelő folyadékfogyasztásra, na de...

Az megvan, honnan tudhatod, hogy nem iszol elég vizet?

(Forrás: shape.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Naponta többször is megnéznénk a naplementét ezzel a gyönyörű lánnyal

Kóser japán ételekre bukkantunk egy budapesti kisvendéglőben

További cikkeink a témában