Mondjuk, ha ez a divat, akkor nem is akarjuk érteni, és nem akarunk érteni hozzá. De elnézve a szetteket, jobban tennék, ha a hozzáértők se foglalkoznának vele.

A 34 éves Real Madrid-csatár, Karim Benzema megkapta idén az Év labdarúgója-díjat és az Aranylabdát is, 2022-ben tehát mindent vitt a focivilágban.

Karim Benzema kapta az Aranylabdát 2022-ben

Nem borult a papírforma, a Real Madrid francia csatára kapta az idei Aranylabdát.

Ilyenkor persze még több felkérés érkezik, például a divatmagazinok is megrohamozzák a friss aranylabdást. A GQ magazin például címlapon hozza le a francia labdarúgót, a novemberi lapszámban ő lesz a nagy szám.

Ez a hermelinfehér szőrme kabát még bármit rejthet, bár már ebben is határozottan furcsán néznének rám a négyeshatoson, de biztosan nem fáznék benne.

Na de akkor lapozzunk bele a magazinba kicsit.

Azt tudjuk, hogy manapság az a divat, hogy visszafele rohanunk az időben, így ez a Peaky Blinders-es öltöny még el is megy, maximum azt gondolják, hogy a nagyfater megörökölt öltönyét megörököltem. Na bumm, nem lehet mindenki tankerületi vezető.

Kegyetlen bűnözők, akikkel nem futnál össze egy sötét sikátorban – Az igazi Peaky Blinders-sztori

Az igazi Peaky Blinders rosszarcú bűnözőkből állt, akiket nem érdekelt a szegény emberek sorsa, és akik ugyan nem rejtettek pengét a sapkájukba, de így is brutális terrort alkalmaztak.

Aztán viszont olyan vizekre eveztem, ahol már az én lapátom céltalanul kapálózik a vízben. Ezzel a lila-fehér szettel nem könnyű azonosulni, talán még az Újpest-drukkereknek sem, nemhogy nekem. Bár az anyaga innen nézve bőrbarátnak tűnik, vélhetően kényelmes viselet.

Azonban ezen a ponton éreztem azt végleg, hogy bár igyekszem szorosan tapadni a napi valósághoz, de be kellett ismernem, hogy nem értek a divathoz. De talán nem is akarok.

Amit egyébiránt tudni lehet erről a harsány szettről, az az, hogy a lila kabátka Louis Vuitton-termék, a garbó és a nadrág Dior Men, a cipő pedig Dior by Birkenstock. Az árukról nem adtak információt (price unavailable), és talán jobb is így mindenkinek.

Végül ezt pedig csak úgy itt hagyom emlékbe:

Nyilván az értetlenkedésem és felháborodásom némiképp álszent, pontosan tudom, hogy nem mai találmány, hogy a divat ilyen szélsőséges tud lenni, és sok esetben a figyelemfelkeltés a cél. Vagy... vagy tényleg nem értek a divathoz.

Lewandowski 60 eurós, Benzema 500 ezer eurós órát viselt az Aranylabda-gálán

A pályán ugyanaz a szint a két játékos, óraválasztásban azonban ezúttal más ligában játszott Karim Benzema.

És ezt olvastad már?
Leállítanak egy belgiumi atomreaktort, 400 milliárd forintnyi euróba fog kerülni
További cikkeink a témában