Kávé és olívaolaj vadházasságával kísérletezik a Starbucks. Az olívaolaj extra szűz, úgyhogy ki tudja, mi lesz belőle.
Oleato néven merész kávécsaládot indított a milánói Starbucks: az arabica kávéját egy kanál hidegen sajtolt, extra szűz Partanna olívaolajjal ízesíti. Az eredmény állítólag egy bársonyosan sima, finoman édes és buja kávé, ami új ízélményt és textúrát jelent. Olaszország-szerte máris kapható az újdonság, már a tavasszal bevezetik Dél-Kaliforniában, majd még az idén Japánban, a Közel-Keleten és az Egyesült Királyságban.
„Az Oleato a kávézás új forradalmát reprezentálja, miután egyesíti a természet legfinomabb hozzávalóinak alkímiáját”
– jelentette ki Howard Schultz, a Starbucks ideiglenes vezérigazgatója. Schultz most ugyanolyan frissnek és inspiráltnak érzi magát, mint negyven éve, ugyanis a kávézás iránti szenvedély 1983-ban, az első milánói útján lobbant fel benne.
Olaszország különböző régióiban generációk óta hagyomány egy kanál olívaolaj elfogyasztása mindennap, ez adta az ötletet a több mint százéves, prémium minőségű olívaolajat gyártó Partanna céggel való szövetkezéshez. A szicíliai vállalattal közösen egy olyan helyi olívafajtát, a Nocellara del Belicét választották, aminek az egyedülállóan diós, enyhén édes íze remekül passzol az arabica kávéhoz.
Őket kóstolhatod:
- Oleato™ Caffè Latte: a Starbucks Blonde Espresso Roast egy világos pörkölésű, lágy és enyhén édes, Partanna extra szűz olívaolajjal átitatott és krémes zabtejjel gőzölt, ízletes és eleven tejeskávé.
- Oleato™ Golden Foam™ Cold Brew: a Partanna extra szűz olívaolajjal átitatott hideghab aromája lassan, fokozatosan áramlik a sötét, sima hideg főzetben, finom édességet kölcsönözve az italnak.
- Oleato™ Iced Shaken Espresso: Ez az „innovatív” kávé egy erős eszpresszó, mogyorós aromával, Partanna extra szűz olívaolajjal átitatott krémes zabtejjel.
Bizonyos üzletekben még egy kanálnyi olívaolajat adhatnak a kávéhoz, amit aztán személyre szabottan (gőzölve, rázva vagy keverve) elegyítenek az italokkal.
(Forrás: Starbucks)
Ez is érdekelhet: