
Most azt gondolod, hülyeség szódabikarbónát tenni a kávéba, erről nagyon még nem is hallottál, igaz? Pedig hidd el, jót fog tenni.
Ha mértékkel fogyasztod a kávét, kifejezetten jó hatással van a szervezetedre, viszont egy rosszabb minőségű vagy nagyon fekete kávé esetében, könnyen előfordulhat, hogy gyomorégéssel fogsz küszködni.
Ezeknek ugyanis magasabb a savtartamuk, így ha érzékenyebb a gyomrod, könnyebben felboríthatja szervezeted sav-bázis egyensúlyát. Tejjel vagy tejszínnel enyhíthető/semlegesíthető a kávé savas hatása (ilyenkor lúgosítod az italt), de az íze azért már nem lesz ugyanolyan.
Megoldás azért van: szódabikarbónát kell tenni a kávéba, mivel ez lúgos, megköti a kávé felesleges savtartalmát. Egy csészéhez keverj negyed kiskanál szódabikarbónát és az élvezet is megmarad, plusz a gyomrod sem panaszkodik majd.
(Forrás: thekitchn.com , hazipatika.com)