Most azt gondolod, hülyeség szódabikarbónát tenni a kávéba, erről nagyon még nem is hallottál, igaz? Pedig hidd el, jót fog tenni.

Ha mértékkel fogyasztod a kávét, kifejezetten jó hatással van a szervezetedre, viszont egy rosszabb minőségű vagy nagyon fekete kávé esetében, könnyen előfordulhat, hogy gyomorégéssel fogsz küszködni.

Ezeknek ugyanis magasabb a savtartamuk, így ha érzékenyebb a gyomrod, könnyebben felboríthatja szervezeted sav-bázis egyensúlyát. Tejjel vagy tejszínnel enyhíthető/semlegesíthető a kávé savas hatása (ilyenkor lúgosítod az italt), de az íze azért már nem lesz ugyanolyan.

Megoldás azért van: szódabikarbónát kell tenni a kávéba, mivel ez lúgos, megköti a kávé felesleges savtartalmát. Egy csészéhez keverj negyed kiskanál szódabikarbónát és az élvezet is megmarad, plusz a gyomrod sem panaszkodik majd.

(Forrás: thekitchn.com , hazipatika.com)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ünnepi útmutató férfiaknak, akik olyan ajándékot akarnak adni, ami valóban megérinti a szívet

Mondunk öt tuti tippet, hogy a sapkaszezonban is kifogástalan legyen a frizurád

Így ünneplik gyönyörű és világhírű nők a karácsonyt

A Player kérdése: Te szoktál magadnak ajándékot venni karácsonykor?
34% Igen, persze, szerintem teljesen normális.
66% Nekem ez fura, nem, nem szoktam.
Így ünneplik gyönyörű és világhírű nők a karácsonyt
Hirdetés