Ráadásul mindkettő a top 25-ben szerepel.

A magát hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként” bemutató és egyébként mértékadó TasteAtlas összeállította a világ 100 legjobb levesének listáját. A rangsorban pedig két magyar leves is igencsak előkelő helyen szerepel, ugyanis

a 16. helyre került a gulyásleves, míg a 24. helyen a húsleves áll.

A lista élére a japán Tonkocu rámen került – ez pirított sertéscsontok és zsiradék felhasználásával készül, amit több órán keresztül főznek magas hőfokon. Az alaplébe vékony és egyenes tészta kerül, amit gyakran savanyított gyömbérrel kínálnak. Bizonyos helyeken csirkehúst, zöldséget és szójaszószt is tesznek bele, illetve utóbbi időben szezámolajat is felhasználnak a feltéthez.

A második legjobb leves a lengyel Zurek lett – ez egy savanyított gazdag leves erjesztett rozskovásszal, főtt tojással és fehér kolbásszal, de persze minden régiónak megvan a saját változata.

A harmadik helyre pedig a török Mercimek çorbası futott be – ez egy bulguros vöröslencse-leves, amit mentával ízesítenek, mellé pedig török lepénykenyeret, chilis vajat és citromszeleteket kínálnak.

Mutatjuk az első ötven helyezettet – a teljes listát egyébként ITT találod:

(Forrás, fotó: Tasteatlas, nyitókép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Ez a tíz legrosszabb magyar étel a külföldi turisták értékelései alapján

Vannak érdekességek a listán. Szerintetek van, ami nem odavaló, és van, aminek inkább lenne helye a tízben?

Nem is sárgaborsóból készül a sárgaborsó-főzelék, sőt nincs is olyan növény, hogy sárgaborsó

Szembejött a valóság az iskolás évek legemblematikusabb menzáskajával kapcsolatban.

Fűszer, amit mindig tegyél a kávédba

Cukor és/vagy tej helyett, az egészségedért.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

Clarissa kedvéért még 23-án is hajlandók vagyunk sorban állni

További cikkeink a témában