Szembejött a valóság az iskolás évek legemblematikusabb menzáskajával kapcsolatban.
Vannak, akiknek a sárgaborsó-főzelék hallatán az iskolás évek menzakajája ugrik be, amihez a fejükben nem feltétlenül pozitív élményük párosul, pedig – többek között vitaminforrásai és magas rosttartalma miatt – a világ legegészségesebb táplálékai közé sorolják a szakértők. Ugyanakkor ezzel kapcsolatban el kell árulnunk valamit:
nincs is olyan növény(faj) vagy termés, hogy sárgaborsó, ez ugyanis valójában a klasszikus zöldborsó hántolt, szárított és felezett magjából készülő növényi ételkészítmény.
A belbecsen kívül egyébként az is mellette szól, hogy olcsó, és még az elkészítése is egyszerű: vízbe be kell áztatni (nagyjából egy éjszakára), hogy megpuholjon, aztán lehet is belőle főzeléket készíteni, vagy levest, fasírtot, pástétomot, és a salátában is jól mutat.
(Fotó: Getty Images)
Ez is érdekelhet: