Szembejött a valóság az iskolás évek legemblematikusabb menzáskajával kapcsolatban.

Vannak, akiknek a sárgaborsó-főzelék hallatán az iskolás évek menzakajája ugrik be, amihez a fejükben nem feltétlenül pozitív élményük párosul, pedig – többek között vitaminforrásai és magas rosttartalma miatt – a világ legegészségesebb táplálékai közé sorolják a szakértők. Ugyanakkor ezzel kapcsolatban el kell árulnunk valamit:

nincs is olyan növény(faj) vagy termés, hogy sárgaborsó, ez ugyanis valójában a klasszikus zöldborsó hántolt, szárított és felezett magjából készülő növényi ételkészítmény.

A belbecsen kívül egyébként az is mellette szól, hogy olcsó, és még az elkészítése is egyszerű: vízbe be kell áztatni (nagyjából egy éjszakára), hogy megpuholjon, aztán lehet is belőle főzeléket készíteni, vagy levest, fasírtot, pástétomot, és a salátában is jól mutat.

(Fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Egy sörsommelier megmutatja, hogyan kell helyesen kitölteni egy üveg sört a pohárba

Lehet, hogy egész életedben rosszul töltötted ki a sört pohárba?

Van egy hely a Földön, ahol szinte megállás nélkül villámlik

A villámlások olyan erőteljesek, hogy nappallá változtatják az éjszakai égboltot.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Hajítsd messzire a sablonokat, rendezd be úgy a lakásod, amire mindenki emlékezni fog!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

További cikkeink a témában
Mutatunk egy őszi fesztivált, ami az újbort és a libás ételeket ünnepli
Hirdetés