Cukor és/vagy tej helyett, az egészségedért.

A kávéval kapcsolatban jellemzően arra jutnak a kutatók, hogy hozzájárul szervezetünk jól működéséhez, azaz egészséges (többek között jót tesz a szívnek és az agynak, valamint csökkenti a rák kialakulásának kockázatát), persze csak akkor, ha nem toljuk túl:

Kiderült, mi az a kávémennyiség, amiért még hálás is a szervezeted

Persze nem mindegy, hogy milyen típusú kávét fogyasztunk.

Sokan vannak, akik tej és/vagy cukor hozzáadásával igyekeznek feldobni a kávéjukat, ami bár javítja az ízélményt (persze ez szubjektív), ugyanakkor elvesz az egészségfaktorból, hiszen (felesleges) zsírral és cukorral látja el a szervezetünket. Az íz fokozására létezik egy egészségesebb, így a dietetikusok által sokkal inkább ajánlott adalék, vagyis fűszer, ami nem más, mint

a fahéj.

A fahéj nemcsak kellemes, édeskés ízt ad a kávénak, de mellette számos pozitív hatást is gyakorol szervezetünkre – például azért, mert gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a koleszterinszintet, kiegyensúlyozóan hat a vércukorszintre, segíti az emésztést és gyorsítja az anyagcserét.

(Forrás: Eraofwe.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Eddz úgy, mint Schwarzenegger otthon! – Első rész

Mutatjuk, milyen gyakorlatot ajánl Arnold Schwarzenegger, ha otthon edzenél.

Eddz úgy, mint Schwarzenegger otthon! – Második rész

Mutatjuk, milyen gyakorlatot ajánl még Arnold Schwarzenegger, ha otthon edzenél.

Még egy 16 perces edzéssel is lehet fogyni vagy az állóképességed fejleszteni

A köredzés egy jó választás lehet számodra, ami nemcsak intenzív és időhatékony, de még otthon is végezheted.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen

Sarah inspirálni szeretne

Közel lehetetlen tökéletesen megoldani ezt a zászlókvízt?

További cikkeink a témában
Luxus ízek, felejthetetlen pillanatok – Így válassz tökéletes szeszes italt karácsonyra
Hirdetés