Cukor és/vagy tej helyett, az egészségedért.
A kávéval kapcsolatban jellemzően arra jutnak a kutatók, hogy hozzájárul szervezetünk jól működéséhez, azaz egészséges (többek között jót tesz a szívnek és az agynak, valamint csökkenti a rák kialakulásának kockázatát), persze csak akkor, ha nem toljuk túl:
Sokan vannak, akik tej és/vagy cukor hozzáadásával igyekeznek feldobni a kávéjukat, ami bár javítja az ízélményt (persze ez szubjektív), ugyanakkor elvesz az egészségfaktorból, hiszen (felesleges) zsírral és cukorral látja el a szervezetünket. Az íz fokozására létezik egy egészségesebb, így a dietetikusok által sokkal inkább ajánlott adalék, vagyis fűszer, ami nem más, mint
a fahéj.
A fahéj nemcsak kellemes, édeskés ízt ad a kávénak, de mellette számos pozitív hatást is gyakorol szervezetünkre – például azért, mert gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a koleszterinszintet, kiegyensúlyozóan hat a vércukorszintre, segíti az emésztést és gyorsítja az anyagcserét.
(Forrás: Eraofwe.com, fotó: Getty Images)
Ez is érdekelhet: