Cukor és/vagy tej helyett, az egészségedért.

A kávéval kapcsolatban jellemzően arra jutnak a kutatók, hogy hozzájárul szervezetünk jól működéséhez, azaz egészséges (többek között jót tesz a szívnek és az agynak, valamint csökkenti a rák kialakulásának kockázatát), persze csak akkor, ha nem toljuk túl:

Kiderült, mi az a kávémennyiség, amiért még hálás is a szervezeted

Persze nem mindegy, hogy milyen típusú kávét fogyasztunk.

Sokan vannak, akik tej és/vagy cukor hozzáadásával igyekeznek feldobni a kávéjukat, ami bár javítja az ízélményt (persze ez szubjektív), ugyanakkor elvesz az egészségfaktorból, hiszen (felesleges) zsírral és cukorral látja el a szervezetünket. Az íz fokozására létezik egy egészségesebb, így a dietetikusok által sokkal inkább ajánlott adalék, vagyis fűszer, ami nem más, mint

a fahéj.

A fahéj nemcsak kellemes, édeskés ízt ad a kávénak, de mellette számos pozitív hatást is gyakorol szervezetünkre – például azért, mert gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a koleszterinszintet, kiegyensúlyozóan hat a vércukorszintre, segíti az emésztést és gyorsítja az anyagcserét.

(Forrás: Eraofwe.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Eddz úgy, mint Schwarzenegger otthon! – Első rész

Mutatjuk, milyen gyakorlatot ajánl Arnold Schwarzenegger, ha otthon edzenél.

Eddz úgy, mint Schwarzenegger otthon! – Második rész

Mutatjuk, milyen gyakorlatot ajánl még Arnold Schwarzenegger, ha otthon edzenél.

Még egy 16 perces edzéssel is lehet fogyni vagy az állóképességed fejleszteni

A köredzés egy jó választás lehet számodra, ami nemcsak intenzív és időhatékony, de még otthon is végezheted.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

Egy okos, szép, szőke lány

További cikkeink a témában