Ha a célod a testsúlycsökkentés vagy az állóképességed javítása, vagy egyszerűen csak a megtartása, a köredzés (is) egy jó választás lehet számodra.

A köredzés lényege, hogy pihenés nélkül végzel több gyakorlatot rögtön egymás után, és csak akkor állsz meg egy rövid időre, ha már mindenből lement egy kör. Tehát egy intenzív edzésmódszerről van szó – persze csak ha odateszed magad – , amivel rövid idő alatt is meg tudod dolgoztatni a tested. És a köredzés nemcsak időhatékony, de még otthon is végezheted – például ezt így:

Gyakorlatok:

  1. Kitörés előre-hátra
  2. Plankban kartámaszváltás (nyújtott karú plankből ereszkedés alkartámaszba az egyik kézzel, majd a másikkal, és vissza)
  3. Terpesz-zár
  4. Russian twist (törzsfordítás lebegőülésben)

A gyakorlatokat 60 másodpercig végezd, minden kör végén tarts 40-60 másodperc pihenőt, majd mehet az újabb kör – próbálkozz meg 4 körrel, ez 19 perces edzést jelent, 16 perc munkával.

Ne feledd, az edzést bemelegítéssel kezdd – és nyújtással zárd –, ez csak 5 percet vesz igénybe, de sok kellemetlenségtől megóvhatod magad. Ha már rávetted magad a mozgásra, ennyi időt igazán rászánhatsz arra, hogy ne sérülj le!

Ez az ötperces rutin az edzés előtt majdnem fontosabb, mint maga az edzés

Megmutatjuk, hogy néz ki a bemelegítés, ami hatékonyabbá teszi az edzést.

Ez is érdekelhet:

Eddz úgy, mint Schwarzenegger otthon! – Első rész

Mutatjuk, milyen gyakorlatot ajánl Arnold Schwarzenegger, ha otthon edzenél.

Eddz úgy, mint Schwarzenegger otthon! – Második rész

Mutatjuk, milyen gyakorlatot ajánl még Arnold Schwarzenegger, ha otthon edzenél.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában