Talán egyszerűnek tűnik, ám mégsem olyan könnyű manapság megválaszolni azt a kérdést, hogy mitől is válik férfiassá egy férfi. Milyen hobbikat, milyen szokásokat tartunk férfiasnak és milyeneket tartunk kevésbé maszkulinnak? És hogyan vélekednek minderről a nők? Egy kutatás éppen ennek járt utána.

A tanulmány keretein belül 1000 férfit kérdeztek meg a férfiasnak tartott szokásaikról, majd megkérték a nőket arra, hogy értékeljék ki ezeket. A hölgyek pedig készséggel kifejtették véleményüket, így sikerült megtudni, hogy miképpen is állnak egy olyan kardinális kérdéshez, mint például az ülve pisilés.

Első körben arra keresték a választ, hogy milyen típusú pasik jönnek be leginkább a gyengébbik nem tagjainak, a kimondottan férfias férfiak, vagy inkább a metroszexuális vonal.

A válaszokból kiderült, hogy mind az amerikai, mind pedig az európai nők körében a kettő keveréke a nyerő, vagyis olyan faszit keresnek, aki férfias, ám azért kellőképpen ad magára és odafigyel a megjelenésére.

Ha a két véglet közül kell választani, akkor pedig egyértelműen a férfiasság jön be nekik, a piperkőcök nem menőek.

Másodikként nézzük meg ezt a bizonyos ülve pisilést! Ha hiszed, ha nem, a nők nagy többsége nem tartja nőiesnek, ha leülsz miközben leengeded a fáradt olajat, sőt, kimondottan ezt értékelik. Az európai hölgyeknek csupán a 9 százaléka mondta azt, hogy ez nem férfias dolog és még Ryan Gosling is ülve csinálja. Ettől függetlenül persze továbbra is vizelj csak nyugodtan úgy, ahogy neked jól esik, elvégre önálló férfi vagy!

Ő állítólag ülve vizel, de ez téged nem befolyásolhat

És hogy mi a helyzet a könnyekkel? Ha eddig azt gondoltad volna, hogy egy síró férfinak semmi esélye nem lehet a nőknél, akkor ideje átgondolni a dolgokat. A kutatás eredményei szerint az amerikai és az európai nők többsége is könnyebben megbízik egy olyan pasiban, aki képes így kimutatni az érzelmeit. Persze nyilván nem mindegy, hogy mi tud kiváltani belőled némi elérzékenyülést, Magdi anyus halála a Barátok Köztben például nem elfogadható indok.

Végül pedig lássuk azokat a kevésbé maszkulinnak tartott hobbikat és szokásokat, amelyek kimondottan bejönnek a nőknek! A sütni tudó pasikat például imádják a hölgyek, szóval, ha nagymértékben növelnéd az esélyeid, gyorsan tanulj meg legalább valami egyszerű sütit összedobni. Emellett a tánctudással is hódíthatsz, de még a festés is olyan hobbinak számít, amivel lehet imponálni a nők többségénél.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Ha ez a lány magyar lenne, Torres Dani lenne

Rég volt már brit modell a nap csaja