Nyolcezer km, 13 ország, 58,5 százalék alkohol: a Kilchoman skót családi farmlepárló ismét egy Land Roverre pakolja az exkluzív tételeit, és turnéra indul. És igen, Pesten is megáll a terepjáró.

Stílusos Land Roverrel érkezik hozzánk a „füstös” skóciai Islay-ról a Kilchoman whisky  május 5-én, a tizenhárom országot érintő European Tourjának egyik (fő)állomásaként. A családi farmlepárló nagy dobásra készül ezen a tavaszon: története során – 2014, 2015 és 2018 után – negyedszer pakolja be prémium italait a Land Roverjébe, hogy több ezer kilométert megtéve tizenhárom országban népszerűsítse kedvenc kiadásait.

A Kilchoman-kaland 2023 április 16-án Luxemburgban indul, és júniusban Skóciában, a híres Fèis Ìle Islay fesztiválon lesz a végállomása. Közben pedig a budapesti GoodSpirit Shop Belvárosban is megáll. Nem is akármilyen felhozatallal.

Bár a Kilchoman whiskyk itthon is egyre kedveltebbek, a Kilchoman European Tour résztvevői úgy gondolják, hogy a jó whiskynek is kell a cégér, ezért (is) vállalkoztak öt év kihagyás után újabb európai turnéra.

A hathetes Tour kiemelt állomása lesz Budapest, a GoodSpirit Shop Belváros üzlet és bár előtt találkozhattok a Kilchoman neves szakembereivel és képviselőivel, akik több meglepetéssel is készülnek számotokra.

Az egyik ilyen a European Tour exkluzív palackozása, a másik az esti kóstoló „sztárvendége”: két Kilchoman new make whisky lesz, amit szintén megkóstolhattok, ahogy az új Loch Gorm 2023 kiadást, továbbá a Kilchoman European Tour palackot is.

Sőt, ajándékokat is hoznak magukkal, de azt már végképp nem áruljuk el, hogy mit, mert spoilerezésből is megárt a sok. Arra ellenben felhívjuk a figyelmedet, hogy kizárólag aznap, és csak a GoodSpirit Shop Belváros üzletben lehet megkóstolni és megvásárolni az exkluzív és limitált European Tour palackozást (34 990 Ft), amelyet bourbon- és portói hordókban érleltek és hordóerősen palackoztak (58,5%, 50 PPM). Ebből a különleges kiadásból csupán 3325 palack készült.

Minden megvásárolt European Tour palackhoz ajándék European Tour póló is jár, természetesen a készlet erejéig

Négyféle Kilchoman kóstoló a GoodSpirit Shopban

2023. május 5-én délután 14:00-17:00 között négyféle Kilchoman whiskyt tudtok kóstolni kizárólag a GoodSpirit Shop Belváros üzletben (1053 Budapest, Veres Pálné u. 7.), és beszélgetni a márka képviselőivel.

Az alábbi négy tételt tudjátok megkóstolni a boltban:

  • Kilchoman Machir Bay
  • Kilchoman Sanaig
  • Új Loch Gorm 2023
  • European Tour 2023 kiadás

Kilchoman European Tour whiskykóstoló Chloe Wooddal

Bár a kóstolójegyek már elfogytak, aki idejében megváltotta azokat, az május 05-én, péntek este 19:00 órától a GoodSpirit Academy kóstolótermében részese lehet annak a Kilchoman márkaképviselői által tartott exkluzív Kilchoman, így ez a kóstoló aligha lehetne hitelesebb. Itt nyugodtan feltehetitek a Kilchoman műhelytitkait faggató kérdéseiteket, és aznap este élőben fog bejelentkezni Robin Bignal, és a lepárlásért felelős csapat a Kilchoman lepárlóból.

A prémium Kilchoman kóstoló exkluzív tételei:

  • Kilchoman Distillery New Make 1 (0,7L / 63,5%)
  • Kilchoman Distillery New Make 2 (0,7L / 63,5%)
  • Kilchoman Machir Bay (0,7L / 46%)
  • Kilchoman Sanaig (0,7L / 46%)
  • Kilchoman Loch Gorm 2023 (0,7L / 46%)
  • Kilchoman European Tour (0,7L / 58,5%)

További információkat a Whiskynet honlapján találsz.

(Fejléckép: A Kilchoman skóciai főhadiszállása)

Ez is érdekelhet:

Gyömbérrel, kávéval, egymással – A hónap itala, a whiskey

Whisky whiskey-vel, avagy mutatunk 3+1 koktélvariációt a hónap italára, és leleplezzük Szent Patrikot.

Whiskey-t is kevertek ennek az Indian motorkerékpárnak a festékébe

A legújabb Jack Daniel’s limitált széria a festésén kívül is lenyűgöző.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés