Neked mi ugrik be, amikor meghallod, hogy királyság?

II. Erzsébet hetvenéves uralkodása után III. Károly örökölte a Brit Birodalom trónját. Bár kevesekben tudatosult, II. Erzsébet „logója” számos helyen (térképeken, postaládákon, intézményeken, emléktárgyakon) jelen volt szerte a birodalomban; a monogram-alapú címert egy elemzés a Louis Vuitton, a New York Yankees vagy a General Electric hasonló, jól ismert logójához hasonlítja.

És ilyen lesz III. Károly emblémája is: az udvarhoz tartozó, 1484-ben alapított College of Arms készítette, amely az elmúlt bő ötszáz évben felel a hivatalos királyi címerek és okiratok tervezéséért és gondozásáért.

„Nehéz feladat egy ilyen jelet alkotni; klasszikus, mégis egyszerű, követi a hagyományokat, de nem érezzük avittnak” – mondta a címerről és a feladatról Serfőző Péter dizájner, a Brandguide tudásbázis alapítója.

Nekünk pedig Cristiano Ronaldo Real Madrid-korszaka ugrott be a címerről, csak itt CR7 helyett CR III látható.

Mindenesetre a korona, a klasszikus betűtípus – amelynek R betűje elegánsabb, keskenyebb, és íveltebb Erzsébeténél – erősen emlékeztet a „királyi klubéra”, bár ez csak a véletlen műve, ugyanis III. Károly Burnley-szurkoló.

Visszatérve a dizájnhoz: a videó végén az logót más uralkodokéhoz hasonlítják, például a norvég V. Haraldé modernebb, letisztultabb, ahogy a svéd XVI. Károly Gusztávé is.

(Borítókép: II. Erzsébetet III. Károly váltja a 22. percben)

Ez is érdekelhet:

Egy elsőre furcsa logó, ami megváltoztatná Afrika légi közlekedését

Megújítaná a repülést Afrikában a most indult nigériai légitársaság, a Green Africa. A cég logója elsőre kicsit furcsa, de jobban megnézve kifejező.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Így ehetsz koreaiul Budapesten

1523 óta működik ez a lakótelep, és a lakhatás feltételei sem nagyon változtak

További cikkeink a témában