Megújítaná a repülést Afrikában a most indult nigériai légitársaság, a Green Africa. A cég logója elsőre kicsit furcsa, de jobban megnézve kifejező.

Afrikai tervezőgrafikával viszonylag ritkán foglalkozunk a borongós hétköznapokban, ám most szembejött egy érdekes történet. A frissen indult nigériai Green Africa légitársaság megváltoztatná a kontinens repülési élményét, ezt igyekezett kifejezni az arculatában, illetve annak kulcselemében, a logóban is.

Elsőre egy girbegurba g betűt látunk, ami utal a cégnév kezdőbetűjére, ám a karakter azért is speciális, mert benne van a kontinens stilizált formája, illetve egy, az iránytűre utaló nyíl is.

A logót és arculatot a New York-i Pentagram stúdió tervezte Eddie Opara tervezőgrafikussal együttműködve a Green Africa számára, amely küldetése szerint egy izgalmas új légitársaság lesz, a nigériai Lagosban található székhellyel. Kreatív oldalról a Green Africa a nigériai szülőktől Londonban született, ősei hazájába gyakran látogató Opara szerelemprojektje, míg a lagosi Dá Design Studio segített az arculatot átfogó rendszerré bővíteni.

Opara hisz abban, hogy a jó dizájn képes megváltoztatni a repülés megítélését Nigériában és általa Afrikában. A földrész legnépesebb országában több mint kétszázötven etnikum él, ezért fontos a jól érthető vizuális nyelv, illetve elképesztően nagy az igény a megfizethető és megbízható közlekedésre, miközben még a helyi járatok is fölöslegesen bonyolultak és megbízhatatlanok.

Az arculatban felhasználták a nigériai kultúra ősi elemeit – például a logó tiszta geometriája a nyugat-afrikai maszkok vonalaiból és formájából ered –, ám ebből egy jellegzetes, nagyon is mai dizájn született.

Mivel fontos szempont volt a megfizethető minőségi betűtípus, a választás a Chester Jenkins-tervezte Cosmicára esett, míg a másodlagos font a nyílt forráskódú Nunito Sans lett. A nagyon direkt, jól érthető piktogramok megjelennek mindenhol a reklámoktól a jelrendszerig, és hasonló felhasználóbarát szemlélet jellemzi a Green Africa honlapját és applikációját is.

A projektről és a cég küldetéséről itt olvashatsz bővebben.

(Forrás: Pentagram)

Ez is érdekelhet:

Titkos küldetésen Marokkóban: oda-vissza átkeltem az Atlaszon, de nem mondhatom meg, mit láttam

Marrakeshben leszállni, majd átzötyögni oda-vissza az Atlaszon egy kisbuszban Ourzazate-ba és vissza nem tipikus turistaprogram, viszont érdekes kaland.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Vele ünnepeljük meg a Föld napját

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés