Régi alapszabály, hogyha egy biztonságos helyen szeretnénk élni, akkor nem árt az otthonunkat átszövő világítási és (mikro)elektronikai rendszert alaposan rendbe rakni. És ha jól csináljuk, akkor cserébe nemcsak extra kényelmet nyerhetünk, de jelentős energiát is megtakaríthatunk. Lássuk, mi lehet szükséges mindehhez.

Digitális időkapcsoló

A GAO 0828H egy, a lámpák és elektromos készülékek automatikus kapcsolására alkalmas időkapcsoló, amely kül- és beltéren egyaránt is állja a sarat. A működési hőmérséklete -25 °C és 55 °C között van, ezen felül húsz programozási lehetőséget nyújt naponta vagy hetente, akár csoportok kialakításával is (pl. hétfő–péntek vagy szombat–vasárnap intervallumbam). Kézi átkapcsolás, illetve visszaszámláló és véletlenségi kapcsolás is lehetséges a GAO 0828H esetében, és nem mellékes, hogy gyermekvédelmi retesszel felszerelt.

A GAO 0828H

Beépített akkumulátorral, nyári időszámítási funkcióval, továbbá 140 átkapcsolási lehetőséggel rendelkezik, az átkapcsolások közötti legrövidebb intervallum egy perc.

Okoskonnektor

Mert egy jól felszerelt, modern otthonban lassan már minden okossá válik... miért lenne pont a konnektor a kivétel? A Ledvance Smart+ okoskonnektor egy beltéri smart dugalj manuális ki- és bekapcsolási lehetőséggel. Applikáción keresztül időzíthető, továbbá a „nemokos”, azaz hagyományos világítás ki- és bekapcsolása, időzítése is lehetséges.

Ideális okosotthonokba, ugyanis a Google Assistanttel vagy Amazon Alexával is összehangolható, így hangparancsokkal is irányítható.

A Ledvance Smart+

Gyermekvédelemi funkcióval felszerelt, így biztonságosan használható kisgyermekek és háziállatok mellett is. Az otthon kényelmesebbé tehető az okoskonnektor révén, az automata vezérléssel pedig energia takarítható meg.

Fogyasztásmérő

Hogy képben legyünk azzal, mennyi is az annyi. Az Anco digitális fogyasztásmérője nagyméretű LCD-kijelzővel érkezik, a mérési tartománya 0,1–3680 W, valamint 200–276 V AC között található.

Az Anco fogyasztásmérője

A kijelzett mértékegységek között a watt és a kilowatt is megtalálható, továbbá a készülék IP20-as védelemmel van ellátva.

Hálózati dugaljszett távirányítóval

A Brennenstuhl Comfort-Line négy darab beltéri dugaljból áll, amelyeknek a hatótávolsága huszonöt méter. A fehér színű dugaljak különlegessége, hogy távirányítóval vezérelhetők, így igény szerint, kényelmesen irányíthatók a hozzájuk csatlakoztatott elektromos készülékek és lámpák.

A Brennenstuhl Comfort-Line

Természetesen más intelligens (vezérelt) dugaljok is akadnak a BUAHAUS virtuális palettáján, a legprofibb talán a Gardena Smart, amely egy app révén

képes irányítani és beprogramozni, időzítőfunkcióval működtetni a kerti világítást, a szökőkutat vagy a tó szivattyúját is.

A Gardena Smart

De időkapcsolót is találhatunk beltéri és kültéri, valamint napi és heti kiadásban is, továbbá olyat is, amelyik lépcsőházakban és folyosókon is teszi a dolgát.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BAUHAUS.

Ez is érdekelhet:

Nagyon sok pénzt tudunk megspórolni azzal, ha az otthonunkat megfelelően leszigeteljük

A jó szigetelés komfortot nyújt, pénztárcát kímél és energiát spórol földanyának is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Reneszánsz nő a nap csaja

Tévhitek a péniszedről

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés