Nagyon sok pénzt tudunk megspórolni azzal, ha az otthonunkat megfelelően leszigeteljük

A szigetelés kis túlzással az épület lelke. Nyáron hűvösen tart, télen pedig melegen – a jó szigetelés komfortot nyújt, pénztárcát kímél és energiát spórol földanyának is. Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen esetekre milyen hőszigetelési megoldásokat választunk.

Az optimális hőmérséklet megtartásához és az energiapazarlás elkerüléséhez pedig érdemes otthonunk beltéri, kültéri és homlokzati szigetelését is szakszerűen elvégezni.

Kültéri szigetelés

A külső szigetelés legelterjedtebb szigetelőanyaga az extrudált polisztirollap és a kőzetgyapot. Az extrudált polisztirollap egy univerzális szigetelőanyag, ugyanis nagyon magas nyomásállóság, tökéletes szigetelési értékek, víz- és fagyállóság, valamint könnyű feldolgozás jellemzi.

Széleskörűen alkalmazható, megfelel minden épület- és épületszerkezeti igénynek, bírja a különböző klímákat, és kiemelkedő az élettartama. Emellett környezetbarát anyag: cellagázként levegőt tartalmaz, és mentes a káros FCKW- és HFCKW-gázoktól. Ráadásul ezek az extrudált polisztironlemezek a homlokzatok talajjal érintkező részének, a lábazatnak a szigetelésére is kiválók, itt ugyanis nagyobb teljesítményű szigetelőanyag szükséges az erőteljesebb mechanikai igénybevétel és a komolyabb nedvességhatás miatt.

De ha egyszerűen felragasztható, beltéri szigetelőlap után keresgélünk, amely közvetlenül tapétázható, festhető vagy vakolható, akkor a Saarpor termékeit is érdemesebb közelebbről szemügyre venni.

teljes keresztmetszetében víztaszító, műgyantakötésű, emellett pedig nagyfokú merevsége és megfelelő sűrűsége miatt optimális olyan családi házak szigetelésére is, amelyek nincsenek terhelésnek kitéve.

Homlokzati szigetelés

A homlokzatok szigetelésének fontos célja a fűtésszámlák csökkentése, és a többi szigeteléshez hasonlóan itt is főként a polisztirollap és a kőzetgyapot között választhatunk.

A Bauhaus homlokzati szigetelései között megtalálhatjuk a

  • Bachl könnyen alakítható és egyszerűen beépíthető polisztirol hőszigetelő lemezét is, illetve a grafitadalékkal dúsított expandált polisztirol keményhab szigetelését,
  • továbbá a Knauf kőzetgyapot homlokzati szigetelését.

Beltéri szigetelés

A beltéri szigetelés egy igencsak vitatott téma azok között, akik jártasak az építkezés és felújítás terén, mert ha nem szakszerűen, a nem megfelelő hőszigetelő anyaggal készítik el, akkor bizony sok fejtörést tud utólag okozni. Azonban a funkcionális belső szigetelést össze lehet hozni, csak tudnunk kell, hogy mivel, illetve hogyan szigeteljünk.

A Multipor ásványi hőszigetelő lapja ásványi szerkezetének és kapilláraktív tulajdonságának köszönhetően belső oldali hőszigetelésként is alkalmazható, párazáró réteg beépítése nélkül. Továbbá az ásványi építőanyagok jó páraáteresztő képességével bír, így

A beltéri szigetelés részét képezi a lépésálló szigetelés is, amelynek a kialakításánál a fő hangsúly a megfelelő hőszigetelő képességen, illetve a mechanikai igénybevételek tűrésén van. Így csökkenthető még jobban az épület hővesztesége, és növelhető a padlófűtési rendszerünk hatékonyság.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Bauhaus.

Ha a gipszkartonokról tudnál meg többet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.