Gasztronómiai hadviselésbe kezdtek az áradás által rendszeresen veszélyeztetett Duna-parti kisvárosban.

Szentendrén ezen időszak fő beszédtémája, hogy kibírja-e a várható áradást az új mobilgát (ma reggel még állt). A Dumtsa Korzó fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy a maguk módján készülnek fel a védelemre, egyfajta hátvédként a gáton szorgoskodóknak. Civilek és hivatásos szakácsok bográcsaikkal, üstjeikkel, grillező rácsukkal, tányérjaikkal várják az éhes szájakat, legyenek akár az árvízvédelem önkéntesei, segíteni akarók vagy érdeklődő turisták. A főző-védők között ott lesznek a helyi termelők, a képző- és iparművészek is.

Igazán dicséretes módja ez az összefogásnak, aki arra jár, csekkolja a hétvégén zajló fesztivál programját. Reméljük, hogy a gát bírni fogja, és a munka, no meg az önkéntesek ellátása mellett jut idő minőségi kultúrára is.

(Fotó: MTI – Máthé Zoltán, Mohai Balázs)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A Xiaomival könnyebb az ünnepi készülődés

Mondunk öt tuti tippet, hogy a sapkaszezonban is kifogástalan legyen a frizurád

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

A Player kérdése: Nálad már beütött a karácsonyi kajakóma?
13% Naná, és nagyon keményen.
38% Igen, de menedzselhető.
50% Szerencsére nem.
Ezekkel a fotókkal sokkal jobban telik a karácsonyi punnyadás – figyelmeztetünk, nehéz lesz abbahagyni
Hirdetés