Gasztronómiai hadviselésbe kezdtek az áradás által rendszeresen veszélyeztetett Duna-parti kisvárosban.

Szentendrén ezen időszak fő beszédtémája, hogy kibírja-e a várható áradást az új mobilgát (ma reggel még állt). A Dumtsa Korzó fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy a maguk módján készülnek fel a védelemre, egyfajta hátvédként a gáton szorgoskodóknak. Civilek és hivatásos szakácsok bográcsaikkal, üstjeikkel, grillező rácsukkal, tányérjaikkal várják az éhes szájakat, legyenek akár az árvízvédelem önkéntesei, segíteni akarók vagy érdeklődő turisták. A főző-védők között ott lesznek a helyi termelők, a képző- és iparművészek is.

Igazán dicséretes módja ez az összefogásnak, aki arra jár, csekkolja a hétvégén zajló fesztivál programját. Reméljük, hogy a gát bírni fogja, és a munka, no meg az önkéntesek ellátása mellett jut idő minőségi kultúrára is.

(Fotó: MTI – Máthé Zoltán, Mohai Balázs)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Egyre kisebbek a madarak, az agyuk viszont egyre nagyobb

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés