Lesznek fák, padok és párakapuk is.

Harmincnyolc új fa, mintegy 3000 négyzetméternyi zöldterület és hetven új ülőhely is lesz, ha elkészül Bécsben a Simmering városrészben található Enkplatz. A zöldítés keretein belül rengeteg további zöldterület felszabadítása is a cél, a tér így egyfajta zöld oázissá válik, összesen 1000 négyzetméter cserjeágyással és 1160 négyzetméter természetes réttel, valamint 760 négyzetméter korábban hozzáférhetetlen gyepterületet is megnyitnak a jövőben a látogatók előtt.

Kampányfotó: Thomas Keller, a MA28 főosztályvezetője, Ulli Sima városi tanácsnok, Thomas Steinhart, Simmering kerület polgármestere és Franz Kobermaier, az MA19 főosztályvezetője (Fotó: Stadt Wien/Christian)Fürthner

Új. világosabb burkolatot fektetnek le, hogy a tér kevésbe melegedjen fel a nyári hónapokban, kialakítanak hat párakaput, ivókutakat és vízijátékot is. A tervezés során olyan fontos szempontokat is figyelembe vettek, mint a meglévő fák megőrzése, a mélygarázs és a parkoló megközelítése, vagy a metróvonal könnyű elérése a parkból. További kitétel, és közösséget megóvó intézkedés, hogy a téren elegendő helyet kell biztosítani a piacok és rendezvények számára is.

A felújítást várhatóan 2025 elejére fejezik be, így a jövőben a park már mindenki számára menedékként szolgálhat a nyári meleg elől.

(Forrás: Bécs Város Külképviselete. A címlapkép illusztráció.)

Ez is érdekelhet:

Több mint négyezer balkonnapelemet telepítettek Bécsben tavaly

Nagyon egyszerűen telepíthető, és akár 800 watt a teljesítménye.

Zöld akkumulátort fejlesztenek Bécsben

Csökkentené Európa nyersanyag-függőségét az akkumulátorgyártás területén egy osztrák kutatási program, és egy lendülettel újrahasznosított anyagokból készítenének akkukat.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés