A nyolcvanas évek derekán Michael Jordan tette legendává a Nike kosárcipőjét, és az Air Jordan hamarosan LEGO-ból készült változatban is a boltokba kerülhet.

Michael Jordan az újoncévében viselte azt a cipőt, amit kifejezetten az igényeinek megfelelően tervezett a Nike, és az Air Jordan hamarosan legendává vált, számtalan színkombinációban készült az évek során. A legelső példánya nemrég rekordáron kelt el, hamarosan pedig a LEGO-ból készült változata is valóra válhat.

Nem gondoltuk volna, hogy LEGO-kockákból ennyire frankón ki lehet rakni az Air Jordant, de az eredmény nagyon meggyőzőre sikerült. A 286 darab kockából álló, 20 centi hosszú kosárcipőt egy rajongó tervezte meg és töltötte fel a LEGO Ideas oldalára, és mivel elérte a 10 ezer szavazatot, a dán cég elgondolkodhat a gyártásán.

Ez is érdekelhet:

Már 35 éves az ikonikus Air Jordan I

Michael Jordan a Nike egyik legnagyobb riválisával akart leszerződni, de az Adidasnak nem kellett Jordan. Így születhetett meg minden idők legnépszerűbb kosarascipője.

Rekordösszegért, közel 1,5 millió dollárért kelt el Michael Jordan 1984-es kosárcipője

Ez az első pár Nike-cipő, amelyet kifejezetten minden idők legjobb kosárlabdázójának terveztek. Most 473 millió forintnyi dollárért kelt el.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés