Homár


A homár nem a legolcsóbb alapanyag széles e hazában, de aki kipróbálja, az tanúsíthatja, minden pénzt megér. Nincs is vele túl sok macera, csak annyi a dolgunk, hogy a hátsó páncél közepén ejtsünk egy bemetszést és egyenes vonalban vágjuk végig a farokrészig. Aztán mehet is a rácsra. Gyorsan elkészíthető, egészséges, és leírhatatlanul finom.

Bacon


A bacon az italozó grillmester (vannak másfajta grillmesterek is?) legjobb barátja. Pillanatok alatt fogyasztásra kész, így tutira nem fogunk fejreállni, amíg egy megtermett steak-kel birkózunk. Megszórhatjuk zöldfűszerekkel, belegöngyölhetünk aszalt gyümölcsöket, tehetünk vele bármit, úgysem tudunk hibázni.

T-bone steak


A T-bone steak nem más, mint egy szép darab marha hátszín vagy bélszín, amelyet rajtahagynak a T-csonton. A legcélravezetőbb módszer, ha faszénen, direkt tűzön sütjük, mert a húson így rögtön kéreg képződik, és a mennyei szaft nem szökik ki az ételből. Igazi klasszikus, amit képtelenség megunni.


Csirke szárnyak


Sült csirke szárnyakat bármelyik bárban, vagy jobb kocsmában kaphatunk, de az a szószban tocsogó massza nem is említhető egy napon a saját kezűleg készített csirke szárnyakkal. A lényeg ugyanis nem a csípős mártás, hanem a ropogós bőr és a csontokról leomló hús.

Lazac


A lazac azt gondolja magáról, hogy úszásra született, de mi tudjuk, hogy az isten is grillezésre teremtette. Ahhoz képest, hogy hal, meglepően magas a zsírtartalma, így nem kell attól tartanunk, hogy túlságosan kiszárad sütés közben. Húsa gazdag omega3 zsírsavakban, proteinben, ásványi anyagokban, vitaminokban, szóval ez az az étel, amire a háziorvosod is gondolkodás nélkül rábólintana.

Csöves kukorica


Íme egy finomság azoknak a vegáknak, akiken a grillrács láttán nem tör ki alapból a sikítófrász. Hagyjuk rajta a leveleket a kukoricán és várjunk, hogy a gőzben megpuhuljanak a szemek. Aztán távolítsuk el a leveleket és pirítsuk meg a kukoricánkat. Ízesítsük sóval, sajttal, vagy bármi egyébbel, amire gusztusunk támad.

Tintahal


Ha csak kicsit is rá vagy kattanva a tengeri kütyükre, akkor a tintahal lehet az új favoritod. Pofonegyszerű grillezni, és a szakértők állítják, hogy ez az egyik legízletesebb herkentyű a földkerekségen. Csak annyit kell tenned, hogy bevagdosod a bőrt, hogy a hús könnyen átsülhessen, és már készülhetsz is a lukulluszi lakomára.


Kagyló


Ha kezdő grillező vagy, a kagyló a legjobb választás, hogy megcsillogtasd nem létező tudományodat. Csak rádobálod a kagylókat a rácsra, aztán ha kinyíltak, a héjból egy tálba kanalazod a húst, megküldöd egy kis BBQ-szósszal, és már mehet is az asztalra.

Sertéslapocka


 Egy tökéletes sertés lapocka titka egy szép, nagydarab hús, amit előzőleg whisky-ben, vörösborban, vagy ha nem szégyelled kólában pácoltál. És persze a sok-sok türelem, hiszen egy ekkora hús nem egy-két perc alatt sül át. Nem egy tipikus fitneszfogás, de ha egy húsimádót megkérsz, hogy írjon esszét az élet értelméről, halál biztos, hogy ez a kaja lesz az egyik legsúlyosabb érve.

Marinált bárányszelet


 Készíts marinádot olivaolajból, fokhagymából és friss zöldfűszerekből, majd hagyd a húst a lében pihenni egy éjszakát. Aztán magas hőfokon grillezd addig, míg szépen megkérgesedik. Vigyázat, a bárányt túlsütni nem egyszerűen hiba, hanem halálos bűn. Úgyhogy ne vétkezz, étkezz!

Ha tudni akarod, hogy milyen grilleken érdemes megsütni ezeket a finomságokat, akkor a Playeren ebben a témában is találsz olvasnivalót!

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Ünnepi útmutató férfiaknak, akik olyan ajándékot akarnak adni, ami valóban megérinti a szívet

Öt pikáns ajándékötlet a barátnődnek, ha idén kicsit felforrósítanád a karácsonyt

A Player kérdése: Te szoktál magadnak ajándékot venni karácsonykor?
35% Igen, persze, szerintem teljesen normális.
65% Nekem ez fura, nem, nem szoktam.
Öt pikáns ajándékötlet a barátnődnek, ha idén kicsit felforrósítanád a karácsonyt
Hirdetés