Homár

A homár nem a legolcsóbb alapanyag széles e hazában, de aki kipróbálja, az tanúsíthatja, minden pénzt megér. Nincs is vele túl sok macera, csak annyi a dolgunk, hogy a hátsó páncél közepén ejtsünk egy bemetszést és egyenes vonalban vágjuk végig a farokrészig. Aztán mehet is a rácsra. Gyorsan elkészíthető, egészséges, és leírhatatlanul finom.

Bacon

A bacon az italozó grillmester (vannak másfajta grillmesterek is?) legjobb barátja. Pillanatok alatt fogyasztásra kész, így tutira nem fogunk fejreállni, amíg egy megtermett steak-kel birkózunk. Megszórhatjuk zöldfűszerekkel, belegöngyölhetünk aszalt gyümölcsöket, tehetünk vele bármit, úgysem tudunk hibázni.

T-bone steak

A T-bone steak nem más, mint egy szép darab marha hátszín vagy bélszín, amelyet rajtahagynak a T-csonton. A legcélravezetőbb módszer, ha faszénen, direkt tűzön sütjük, mert a húson így rögtön kéreg képződik, és a mennyei szaft nem szökik ki az ételből. Igazi klasszikus, amit képtelenség megunni.

Csirke szárnyak

Sült csirke szárnyakat bármelyik bárban, vagy jobb kocsmában kaphatunk, de az a szószban tocsogó massza nem is említhető egy napon a saját kezűleg készített csirke szárnyakkal. A lényeg ugyanis nem a csípős mártás, hanem a ropogós bőr és a csontokról leomló hús.

Lazac

A lazac azt gondolja magáról, hogy úszásra született, de mi tudjuk, hogy az isten is grillezésre teremtette. Ahhoz képest, hogy hal, meglepően magas a zsírtartalma, így nem kell attól tartanunk, hogy túlságosan kiszárad sütés közben. Húsa gazdag omega3 zsírsavakban, proteinben, ásványi anyagokban, vitaminokban, szóval ez az az étel, amire a háziorvosod is gondolkodás nélkül rábólintana.

Csöves kukorica

Íme egy finomság azoknak a vegáknak, akiken a grillrács láttán nem tör ki alapból a sikítófrász. Hagyjuk rajta a leveleket a kukoricán és várjunk, hogy a gőzben megpuhuljanak a szemek. Aztán távolítsuk el a leveleket és pirítsuk meg a kukoricánkat. Ízesítsük sóval, sajttal, vagy bármi egyébbel, amire gusztusunk támad.

Tintahal

Ha csak kicsit is rá vagy kattanva a tengeri kütyükre, akkor a tintahal lehet az új favoritod. Pofonegyszerű grillezni, és a szakértők állítják, hogy ez az egyik legízletesebb herkentyű a földkerekségen. Csak annyit kell tenned, hogy bevagdosod a bőrt, hogy a hús könnyen átsülhessen, és már készülhetsz is a lukulluszi lakomára.

Kagyló

Ha kezdő grillező vagy, a kagyló a legjobb választás, hogy megcsillogtasd nem létező tudományodat. Csak rádobálod a kagylókat a rácsra, aztán ha kinyíltak, a héjból egy tálba kanalazod a húst, megküldöd egy kis BBQ-szósszal, és már mehet is az asztalra.

Sertéslapocka

 Egy tökéletes sertés lapocka titka egy szép, nagydarab hús, amit előzőleg whisky-ben, vörösborban, vagy ha nem szégyelled kólában pácoltál. És persze a sok-sok türelem, hiszen egy ekkora hús nem egy-két perc alatt sül át. Nem egy tipikus fitneszfogás, de ha egy húsimádót megkérsz, hogy írjon esszét az élet értelméről, halál biztos, hogy ez a kaja lesz az egyik legsúlyosabb érve.

Marinált bárányszelet

 Készíts marinádot olivaolajból, fokhagymából és friss zöldfűszerekből, majd hagyd a húst a lében pihenni egy éjszakát. Aztán magas hőfokon grillezd addig, míg szépen megkérgesedik. Vigyázat, a bárányt túlsütni nem egyszerűen hiba, hanem halálos bűn. Úgyhogy ne vétkezz, étkezz!

Ha tudni akarod, hogy milyen grilleken érdemes megsütni ezeket a finomságokat, akkor a Playeren ebben a témában is találsz olvasnivalót!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

Clarissa kedvéért még 23-án is hajlandók vagyunk sorban állni

További cikkeink a témában