Karbonsemlegesen repülhetsz hamarosan a Lufthansával: jegyvásárláskor opcionálisan zöld tarifát is választhatsz, ami teljes CO2-kompenzációt tartalmaz klímavédelmi projektek és fenntartható üzemanyag segítségével.

A Lufthansa csoport és tagjai, a SWISS, az Austrian Airlines és a Brussels Airlines légitársaságok olyan új viteldíjat vezetnek be, amely teljes CO2-kompenzációt tartalmaz az árában. A kompenzáció 80 százaléka tanúsított klímavédelmi projekteken keresztül, 20 százaléka pedig fenntartható üzemanyagok használatával valósul meg.

Augusztus elejétől már elindult a kísérleti projekt: az új zöld tarifa minden Dániából, Svédországból vagy Norvégiából járatot foglaló utas számára elérhető.

A Lufthansa Csoport az első nemzetközi légitársasági csoport, amely külön „zöld viteldíjat” kínál a karbonsemleges repüléshez.

Az új tarifa (Green Fare) mostantól a megszokott Light, Classic, Flex opciók mellett jelenik meg az online felületen, közvetlenül a járat kiválasztása után, és Economy és Business osztályon is elérhető lesz az Európán belüli járatokra. A zöld tarifával kedvezmények is járnak majd, ingyenes átfoglalás, extra státuszt és bónusz a kilométerekért.

„Szeretnénk, ha a CO2-semleges repülés a jövőben magától értetődővé válna, ezért tovább bővítjük a már most is átfogó szolgáltatási palettánkat – mondta Christina Foerster, a Lufthansa Csoport márkáért és fenntarthatóságért felelős igazgatósági tagja. – Az emberek nemcsak repülni akarnak, és világot látni, de meg is akarják védeni azt.”

A cégcsoport szerint folyamatosan növekszik az igény a fenntartható utazás iránt, és egyre több vendég él is ezekkel a lehetőségekkel. A társaság 2030-ra a felére csökkentené a nettó CO2-kibocsátását a 2019-es évhez képest, 2050-re pedig CO2-semlegessé válna.

Az eredmény érdekében a vállalat gyorsított ütemben korszerűsíti a flottáját, folyamatosan optimalizálja a járatüzemeltetést, kezd átállni a fenntartható repülőgép-üzemanyagokra, és – mint láttuk – új ajánlatokat tesz az utasainak.

(Forrás, fotó: Lufthansa)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Miért jó szoftverfejlesztőnek lenni?