Nincs mese, a pizzafogyasztásunk fatálisan összefonódott az online rendeléssel. És mindig keresgéljük, vajon honnan rendeljünk és milyet, hogy ár-érték-pizzacsúcsélmény szempontból a maxot kapjuk. Van válaszunk: íme a top tíz legnépszerűbb magyar pizza listája, ami beleköthetetlen, minthogy épp Ti, kedves magyar pizzaimádók állítottátok össze. Annyit elárulunk: imádjuk a húst.

Tedd becsülettel a szívedre a kezed és valld be: többször láttál pizzát dobozban érkezni és nyújtottad át érte pizsiben a pénzt (gyakran a másnaptól kocsányon lógó szemekkel, amik a gőzölgő olasz csoda érkezésekor a hála opálos csillogásában ragyogtak fel), minthogy egy étteremben rendelted volna. Mi becsülettel bevalljuk: ez az igazság.

Ha nálad szintén így van, akkor tuti te is szeretnél megbízható helyről, mindig jó minőségű, finom és kielégítő pizzát rendelni, igaz? Ez a te szerencsenapod, mivel most egy top tíz listában megmutatjuk, hogy melyek azok a pizzázók és pizzafajták, amiket kis országunk leginkább imád. Úgyhogy nem is szaporítjuk tovább a szót, íme Magyarország tíz kedvenc házhoz rendelt pizzája, a Netpincér 2015-ös rendelései alapján!

10: Darshan pizza a Darshan Udvar Étterméből

Tizedik helyen szeretik a magyarok a Krúdy Gyula utcai Darshan Étteremből hazakérni ezt a már képről is nyálcsorgatós pizzagyönyörűséget. Elég húsimádó a feltét: sajt, bacon, szalámi, bolognai ragu, modenai ragu, amit a végén betyáros pepperóni bolondít meg. Ha már most rákívántál, itt rendelheted meg már most!

9: Amore pizza az Il Trentótól 

Az óbudai étterem szerelmes pizzája nagyon különleges kombináció: chilis paradicsomos szósz, friss bazsalikom, tojás, bacon, cheddar sajt, mozzarella sajt – hozzá pedig enyhén csípős (mint a szerelem?). Amorével komolyabb viszonyba kezdhetsz, ha itt megrendeled.

8: Calzone hajtott pizza a Retro Italianától 

Ennek a pizzának a különlegességét nem feltétlenül a hozzávalók (kolbász, sonka, hagyma, csípős pepperóni, sajt), hanem maga a hajtott pizzasága adja: sok ínycsiklandó olasz tészta összehajtva, a jóllakás és a retró jegyében. A pizzaszendvics-féleséget itt tudod azonnal megrendelni.

7: Három kívánság pizza a Pizzaboytól 

Az előkelő hetedik helyen egy olyan pizza végzett, amiről igazából nem tudunk semmit, mivel mindig a vendég állítja össze online. A pizzaszósz és a sajt adott, ehhez lehet három feltétet választani, így tulajdonképpen ez a zsákbamacska-helyezett pizza jól rámutat, hogy eléggé szeretjük mi alakítani, mi legyen azon a nagy kerek olasz tésztán. A sajátodat itt tudod összeállítani.

6: Hús hússal pizza a Betyár Pizzériától

Hiába, húsimádók vagyunk és nem átallunk még halmozni is az élvezeteket. Ez a nagyon férfiasan erőpróbás húspizza a tarja, a szalámi, a sonka és a bacon hússzentnégyességét zsúfolja egy pizzára, a tetején mozzarellával. Ha te is húsimádó vagy, itt kattanhatsz rá a betyáros fogásra.

5: Húsimádó pizza a 1st Buffet and More-tól 

Na tessék. Ha az előző nem lett volna elég, íme még egy rendíthetetlen (de könnyen rendelhető) bizonyíték arra, hogy rajongunk a húsért. A húsimádó pizza tele van pakolva minden földi jóval: sonka, bacon, szalámi, csirkehús és sajt gőzölög a tetején.

4: Pizza Margherita a Trattoria Veneziától

A húshegyekről hirtelen váltással mutatjuk a negyedik helyet elfoglaló legalapabb pizzát: a paradicsomszósz-mozzarella-bazsalikom összetevőjű köralakját a boldogságnak. Aki ezt a pizzát nem szereti, az valamit nagyon nem tud az életről – a margheritát szerintünk lehetetlen nem imádni, méghozzá nagy-nagy adagokban (mert persze igen olcsó is minden helyen). Amit itt ki is választhatsz és a lakásodba is csalogathatsz.

3: Akciós Prosciutto Pizza a 50minutes-től 

A házhoz szállító étterem neve már elég beszédes és sok mindent elmond, miért is lett ez a sajtos-sonkás olasz alappizza a magyarok dobogós harmadik helyezettje: egyszerű, olcsó, finom, gyorsan megérkezik. Ez a pizza például tökéletes nagy haveri társaságokhoz: senki nem fog belekötni egy prosciutóba (míg mondjuk a húsimádó durvulások és a csípős verziók azért nem mindenkinek állnak a fogára).

2: Mix pizza a Boczkó Étterem és Pizzériától 

Az alap és a sajt után maximum hat feltétet lehet kérni kedvenc pizzáink ezüstérmesére – de az bizony az lesz, amit csakis te akarsz! Ja meg az öt barátod, akik közbeordítják, hogy a szalámi helyett legyen sonka és mostazeccernefelejcsedmárelacsípősetróla, de mivel hat feltétig jók vagytok, nem lesz nagy vita. Itt máris tehetsz vele egy próbát.

És dobpergéssel íme Magyarország legkedveltebb pizzája, a...

1: Mix pizza bármennyi feltéttel a MOB pizzától

Ennyi, kész, itt a tanulság: IMÁDJUK a pizzát, méghozzá annyira, hogy totál profik vagyunk benne: pontosan tudjuk, mi a legjobb kombináció és azt akarjuk összeállítani. Emellett imádunk a különböző ízekkel és hozzávalókkal kísérletezni: a megszokott pizzapreferenciánk mellett szeretünk kísérletezni és összerakni a saját pizzánkat. A nyertes Mix pizzára bármennyi feltétet pakolhatsz erről a listáról, nulla forintért (vannak pénzes feltétek is egyértelműen jelölve) és online klikkelgetéssel létrehozhatod a legkedvesebb pizzádat.

Tehát a tanúság, hogy imádjuk:

- ha mi választhatunk

- a húst

- a gyorsaságot

- a húst

- a megbízható, egyszerű ételeket

- a húst

- az akciókat

- és a húst.

Az eredmény több mint hatszáz házhoz szállító étterem pizzarendelési és eladási statjait összesíti, ami elég kemény fegyvertény a megbízhatósághoz. A listát a Netpincér, Magyarország vezető online ételrendelési portálja küldte el nekünk, miután kíváncsiak voltunk arra, hogy:

most komolyan, de tényleg, melyek a legnépszerűbb pizzák, mit rendelnek a legtöbben?".

(Képek: Netpincér, Mindmegette, Kemencés, Stock, Hivatalos oldalak)

És ezt olvastad már?
Belakták az állatok a csendes-óceáni szemétszigetet
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!