Három hét munkával készült el az izgő-mozgó csontvázzenekar.

Amedeo Capelli egy olasz fafaragó, aki a Stoccafisso Design (YouTube-csatorna itt) zászlaja alatt mutatja be a kézzel készített mini automatáit furcsa állatokról, gondterhelt szellemekről, varázslatos sárkányokról és fenséges hősnőkről.

Egerek táncolnak a sajton, rókák leselkednek a fák mögül, dinoszauruszok billegtetik a fejüket a fejhallgatóban hallható zenére – vagy épp kísérteties zenekarok játszanak.

Minden varázslatos jelenet számtalan bütyök, tengely, forgókar és csúszka segítségével kel életre, mint az említett Macabra Orchestra esetében is:

A makabra-dal siratóének, rejtélyes vagy hátborzongató dal, de Capelli vidámabb, karácsonyi változatot is készített a bábok közreműködésével:

Az olasz művész folyamatosan feszegeti a határait, és az egyre bonyolultabb mechanizmusok életre keltésében leli örömét. A tavaly év végén készült Macabre Orchestra három hét intenzív munkával készült el, és ez az eddigi legnagyobb darabja.

Igazából nem is sikerült befejeznie időre.

„Úgy volt, hogy ez lesz a különleges halloweeni videó, de ez bizonyult az egyik legösszetettebb alkotásnak, amit valaha készítettem – írta Capelli. – Több ezer fadarab, kötél, vas, alumínium, és három hét intenzív munka kellett a Macabre Orchestra elkészítéséhez. Remélem, lenyűgöz benneteket Giuseppe Verdi Dies Irae-jének sötét hangjaival!”

Ez is érdekelhet:

Felismered a 90-es évek videóklipjeit egyetlen képkocka alapján?

Ha akkoriban – furcsább esetben: azóta – nézted a klipeket, ismerősek lesznek a belőlük kivágott képek, de így is lesznek nehezebb feladványok. Sok sikert!

Olvass kottát, zenélj vagy énekelj kórusban, ha jót akarsz az agyadnak

A zenélést is az egészséges életmód részének kellene tekinteni – mondja egy friss kutatás.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Ezer jobb programötletünk van ezzel a lánnyal, mint ezresek után kapkodni

További cikkeink a témában