Igazi olasz pizzát kínál a MOL Fresh Cornerekben, mi meg leteszteltük, mennyire olasz, sőt mennyire pizza.

A MOL és Gianni Annoni, az olasz gasztronómia egyik legnagyobb hazai ismerője közösen mutatta be

a La Pizza di Gianni pizzákat, amelyeket a MOL Fresh Cornerekben árusítanak majd. A Margherita, Piccante és Prosciutto e Funghi pizzák Olaszországból érkező friss alapanyagokból készülnek.

Ez a sajtóanyag egy része, de az igazi jó hír, hogy mi empirikus úton is megvizsgálhattuk ezeket a pizzákat. Nekem volt szerencsém Rómában is pizzát enni, ez ott hagyományosan a négyzetalakú és vastagabb tésztás fajta, de persze baromi ízletes, akárcsak a nápolyi verzió.

Azt amúgy tudjuk, hogy Gianni étterme, a Pomo D'oro kiváló olasz kajákat kínál, tavalyelőtt, két évnyi tesztelés után a világ legjobb 70 étterme közé választotta az olasz Ristorazione Italiana Magazine. De vajon sikerülhet-e ezt a minőséget valamennyire átadni egy rakás benzinkúti büfének is?

A válasz röviden: igen, sikerült, a MOL-pizza nagyon finom.

Mind a három félét, a sajtost, a pikáns szalámis és a sonkás-gombást is kóstoltuk, és őszintén mondjuk, mindegy, mi a feltét, a tészta mindent visz. Még direkt a sajtóanyag előtt teszteltük, nem szerettük volna, ha mindenféle hangzatos lózungokkal elviszik a fókuszt, és az egyértelmű visszajelzés az volt, hogy

egészen kiváló a La Pizza di Gianni tésztája. Ropogós, ízes és egyáltalán nem nehézkes, fojtós, hanem igazán könnyű – érződik, hogy minőségi kovász adja az alapját.

Itt akkor megint be tudom csatolni, mit írnak erről fresh cornerék, és a kulcsszó az anyakovász. Mondjuk ezt így nem tudtuk beazonosítani, de azt igen, hogy több mint egy magyar pizza:

A Fresh Cornerekben ezentúl háromféle, anyakovásszal készült pizzát kóstolhatnak meg az utazók, amelyekhez a gondosan összeválogatott alapanyagok Olaszországból érkeznek.

  • A Pizza Margherita a tradicionális vonalat képviseli paradicsommal, mozzarellával,
  • a Pizza Prosciutto e Funghira érlelt sonka és gomba,
  • a Pizza Piccantera pedig csípős calabriai szalámi kerül.

Gianni úgy fogalmazott: ez a pizza a mediterrán konyha legjavát adja.

Ezt a tényleg olasz római pizzát országszerte jelenleg 45 Fresh Cornerben kínálják, de ez a szám folyamatosan bővül – a lelőhelyek listája pedig a MOL Go applikációban érhető el.

Ez is pizza, ez is teszt:

60 év után receptet vált a Pizza Hut a tésztájánál, ezt próbáltuk ki szerkesztőségileg

Az új pizzatészta San Francisco néven kerül a nagyérdemű elé, amit mi több feltéttel is kipróbáltunk.

(Fotó: a szerző)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában