Uri Geller nagyon örül.

A skóciai North Brewick közelében lévő Lamb-szigeten önkéntesek eredtek a rágcsáló nyomába két éve, mert veszélyt jelentett az ott fészkelő tengeri madarak tojásaira és fiókáira. „Megdöbbentem, amikor megláttam az infravörös felvételen a patkányt. Az én szigetem nem olyan kicsi, ezért szép eredmény egy ekkora rágcsálót megtalálni rajta. Nagyon örülök” – mondta a sziget tulajdonosa, Uri Geller magyar származású illuzionista, akit mi onnan ismerhetünk leginkább, hogy a „múkodj!” szóval gazdagította anyanyelvünket. A dohányzásról is leszoktatott gyorsan néhány embert:

De maradjunk a szigetén, legalább a szó átvitt értelmében! A Lamb-sziget számos tengeri madár, lundák, sirályok, kormoránok és lummák otthona. A helyi kajakklub és a Skóciai Tengerimadár-központ önkéntesei harmincöt alkalommal hajóztak át a szigetre. Mozgásérzékelő kamerákat szereltek fel, és arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg egyetlen patkány él a szigeten. Nehezen, de megtalálták. A tengerimadár-központ munkatársa, Emily Burton azt mondta,

óriási megkönnyebbülés, hogy a Lamb-szigeten már nincsenek invazív ragadozók.

Arról nem szól a hír, hogy kitelepítették a patkányt, vagy elpusztították.

A 75 éves Uri Geller 2008-ban lett tulajdonosa a szigetnek, melynek sziklás hegycsúcsa miatt egyesek azt gondolják, köze lehet az egyiptomi piramisokhoz. Említi a szigetet egy Scotichronichon című kézirat, melyet Walter Bower inchcolmi apát írt. Szerinte a skót nép az ókori egyiptomiak leszármazottja.

(Forrás: BBC, MTI. Nyitókép: Uri Geller 2012-ben, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Csontból készítettek konnektorokat, kapcsolókat és USB-portot
.