A Michigani Állami Egyetem online kutatása 63 országot és összesen 104.365 embert érintett, az eredmény pedig egészen biztosan meg fog lepni.

A Journal of Cross-Cultural Psychology nevű portálon publikált cikkben a kutatók ugyanis megállapítják, hogy a vizsgálat alapján a tíz legempatikusabb ország a következő:

1. Ecuador
2. Szaúd-Arábia
3. Peru
4. Dánia
5. Egyesült Arab Emirátusok
6. Korea
7. Amerikai Egyesült Államok
8. Taiwan
9. Costa Rica
10. Kuwait

Közöltek egy szép színes térképet is, melyen minél pirosabb színnel van satírozva egy ország, a lakosai annál együttérzőbbek. (A szürke színnel jelölt országokat nem érintette a kutatás.)

A legkevesebb empátiával a kutatás szerint a litvánok, a venezuelaiak, az észtek, a lengyelek és a bolgárok rendelkeznek, de az a térképen is jól látható, hogy Kelet-Európa népeinek nem erőssége az együttérzés.

Azt a kutatók is elismerik, hogy a módszer miatt bele lehet kötni az eredménybe. A kérdőívet ugyanis csak online és csak angol nyelven lehetett kitölteni, ami a nyelvi nehézségek és az internet-hozzáférés korlátai miatt nem feltétlenül tükrözi egy adott ország átlagemberének véleményét. Nyilvánvalóan csak bizonyos életszínvonalon élő és bizonyos nyelvi ismeretekkel rendelkező személyek tudtak részt venni a kutatásban, mely azonban még így is az eddigi legátfogóbb vizsgálat a témában.

(via)

És ezt olvastad már?
Nem a csajod hibája, ha büdös a pólód