Mert szoftvereket fejleszthetsz! Oké, ennél jobban kifejtjük.

Mert alkothatsz

Természetes emberi tulajdonság, hogy szeretnénk valamit alkotni. Kirakhatjuk például a Rubik-kockát, az is egy öröm, de hosszabb távon is érdekes, hasznos – nem mellesleg jó megélhetést biztosító – munka például a szoftverfejlesztés. Persze kellenek hozzá képességek, ahogy alkotómunkákhoz általában a költészettől a belsőépítészetig, ha viszont ezekkel rendelkezel, jó vágányra terelheted a karriered.

Mert fejlődhetsz

Nemcsak a papok legjobbjai tanulnak életük végéig, hanem mindazok, akik nem érik be annyival, hogy egy adott időszakban jók voltak, hanem hosszú távon is azok, sőt, egyre jobbak akarnak lenni. Bizonyos szakmákban – például az informatikában – másképp nem is működik. Egy komoly cégnél ez biztosan elvárás is, és ha benned is megvan a nyitottság, igazi win-win helyzetben találod magad. A memoQ, a fordítási technológia globális piacvezetője például heti négy órát dedikál az egyéni képzésekre, méghozzá olyanra, amilyet választasz.

Mert nem nyomnak agyon a protokollok

Értjük, hogy miért kellenek mindenféle eljárásrendek egy multinacionális gigacég működéséhez, csak épp nem szeretjük, ha ott dolgozunk. Ha viszont egy kisebb, ám profi cégnél vállalsz munkát – szoftverfejlesztés-vonalon ilyen a memoQ –, nem kell neked belesimulni egy hatalmas, arctalan valamibe, hanem rugalmasan alakíthatod ki a neked is megfelelő munkamódszert. Eldöntheted például, hogy bejársz az irodába dolgozni, tolod home office-ból, vagy váltogatod a kettőt.

Mert nagy elmékkel dolgozhatsz együtt

Érthető, hogy egy cég a legjobb agyakat szeretné összegyűjteni – ebből következik, hogyha te is az vagy, és ott dolgozol, akkor a kollégáid is biztosan nagy kaliberek. Mivel pedig a szakmai tudás nem a nemzetiségtől függ, egy nagy elméket alkalmazó cég törvényszerűen nemzetközi lesz, a kulturális sokszínűség pedig izgalmas és inspiráló.

Mert nem csak egy gépezet fogaskereke vagy

Ha egy cégnél dolgozol, és nem számítasz fogaskeréknek a rendszerben, akkor nem vagy jó helyen, és erre előbb-utóbb rá is jönnek majd. Ha viszont csak egy fogaskerék vagy, akkor nem fogod jólérezni magad. Egy emberléptékű cégnél nemcsak végrehajtó vagy, hanem számít a szavad, a véleményed, és megvalósíthatók olyan elképzeléseid is, amelyek egy nagyvállalatnál elképzelések maradnának. Tudunk ilyen céget? Persze.

A cikk létrejöttét támogatta a memoQ, a fordítási technológiák globális piacvezetője.

És ezt olvastad már?
Az ital, ami megmenthet egy pocsék téli napot (és nem forralt bor)
További cikkeink a témában