Harmincezer budapesti megelőzte, de végül II. Albert monacói herceg is befutott Kelenföldre.

Az még csak hagyján, hogy II. Albert monacói herceg Budapesten van, az viszont elsőre meglepő lehet, hogy a Kelenföldi Pályaudvarral szemközti Etele Plazába látogatott. Pedig a választás indokolt:

az uralkodó egyben a Monacói Atlétikai Szövetség elnöke is,

így indokolt volt megnéznie a pesti atlétikai világbajnokság alkalmából nyílt, a sportág történetét és vb-it bemutató kiállítást.

II. Albert herceg életében fiatalkora óta meghatározó szerepet játszik a sport: összesen ötször képviselte városállamát a téli olimpián, és a helyi atlétika fejlesztésében is részt vesz a szövetség elnökeként, valamint a Nemzetközi Atlétikai Alapítvány tiszteletbeli elnökeként.

Így aztán már érthető, hogy Budapesten úgyszólván rögtön az Etele Plazába ment a MOWA budapesti tárlatára, ami a világ legnagyobb gyűjteménye különféle atlétikai emléktárgyakból és relikviákból, és amit tavasz óta több mint harmincezren néztek meg.

A 600 négyzetméteres kiállítás a budapesti atlétikai vb zárónapjáig (2023. augusztus 27.) megtekinthető az Etele Plazában.

Te is felemelheted a dobóeszközöket, megérintheted a gátakat, és megcsodálhatod az ugrók által elért világrekord magasságokat és távolságokat, átélheted, milyen rendkívüli teljesítmény van a világraszóló eredmények mögött.

Emellett két audió fotófal, egy moziterem és egyéb, archív versenyfelvételeket lejátszó LED-kijelzők, valamint egy virtuális valóság zóna várja az érdeklődőket, akik a MOWA online platformján, a világ első 3D-s virtuális sportmúzeumában barangolhatnak.

(Forrás, fotók: Futureal, közlemény)

Ez is érdekelhet:

Magyar közönségünnep az atlétikai vb Medál Plázájában: Halász Bence átveszi az érmét

Hétfő este 17:40-kor ünnepélyes eredményhirdetésen veheti át az érmét Halász Bence.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában