Mindeddig azt hittük, hogy a pattogatott kukorica mindenütt a legnépszerűbb, ám kiderült, hogy ez nagyon nincs így. Néhány országban egészen különleges dolgokat rágcsálnak a moziba járók. Lássunk tehát néhány példát, hogy hol mivel helyettesítik a túlságosan is snassz popcornt.

Görögország

A görögök például annyira szeretik a saját hagyományos ételeiket, hogy a souvlaki szinte bárhol kapható náluk, még néhány szabadtéri moziban is.

Izrael

Az izraeli filmrajongók egészséges golyócskákat eszegetnek, amelyeket őrölt csicseriborsóból készítenek. Ezt a népszerű ételt általában pitában szolgálják fel, ami zsebként szolgál a golyóknak.

Mexikó

Ezt a tipikus mexikóinak tűnő ételt gyakran árusítják a mozik és stadionok környékén. Tortilla chips, csípős szósz, uborka, mogyoró, bab és egy kis citromlé.

Kína

Sok filmkedvelő választja az aszalt szilvát, ha filmnézés közbeni nassolásról van szó, ám emellett a napraforgómag és a szárított tintahal is kelendő.

Dél-Korea

Errefelé leginkább a sült gesztenyét preferálják a vetítések alatt, ám Kínához hasonlóan a szárított tintahalat sem vetik meg, sőt!

Kolumbia

Az "hormiga culona" nem tűnik számunkra a legétvágygerjesztőbb alternatívának, hiszen ez gyakorlatilag pörkölt hangya. Ennek ellenére gyakran rágcsálják ezt arrafelé, és állítólag az íze hasonlít a baconhöz.

Tajvan

Ezt az ételt úgy hívják, hogy "csirke popcorn" és nagyon népszerű errefelé. Sok helyen árulják, éttermekben, utcán és mozikban is. Állítólag olyan finom, hogy abba sem lehet hagyni az evését.

Japán

Nehéz elképzelni a japánok életét a tenger gyümölcsei nélkül. Ennek megfelelően filmnézés közben is gyakran választják a szárított szardíniát vagy szardellát.

Barbados

Ebben a térségben a halgolyók a legmenőbbek, amelyek liszt, sütőpor és némi fűszer felhasználásával készülnek. A legtöbb szabadtéri moziban kapható ez a halas finomság.

(via)

És ezt olvastad már?
Már készítheted a darázsgarázst, ha tennél valamit a beporzó rovarokért
További cikkeink a témában