Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az emberek átlagosan 2500 kalóriát visznek be naponta és fél órát mozognak aktívan. Ez persze meg sem közelíti azokat az értékeket, amelyeket a leghíresebb sportolók produkálnak.

A Ladbrokes online fogadóiroda nemrégiben megvizsgálta a profik étkezési és edzési szokásait, hogy aztán össze lehessen hasonlítani az átlagemberekével. Az eredmény egészen döbbenetes.

Usain Bolt - Naponta 5500 kalória és 3.5 óra edzés

A Huffington Post információi szerint Usain Bolt kedvence a csirke nuggets és a csirkeszárny. Legszívesebben ezeket eszi reggelire is, mielőtt nekiállna futni. Állítólag 1000 nuggets tűnt el a gyomrában a pekingi olimpia alatt, ahol 2012-ben versenyzett. A étrendje 60% fehérje, 30% szénhidrát és 10% zsír. Ebédre legtöbbször tésztát és csirkét eszik, míg vacsorára rizs, borsó és sertéshús a menü.

Andy Murray - Naponta 5500 kalória és 5.5 óra edzés

Egy átlagos napot müzlivel vagy zabkásával indít, majd jöhet a tojás, a bacon és a bab. Ebédre ennél könnyebbet eszik, hiszen egy gyümölcsturmix, némi fehérje és zöldség elég neki. A vacsora ismét kiadós, hiszen levessel vagy tengeri herkentyűkkel indít, majd salátával, csirkével és burgonyával fejezi be. A teniszező emellett gyakran szokott meditálni, hogy mentálisan is mindig a topon legyen.

Conor McGregor - Naponta 3100 kalória és 8 óra edzés

Abszolút hihetetlennek tűnik a 8 órányi edzés, amit nem szabályoz túlságosan vagyis minden nap úgy tréningezik, ahogy éppen kedve van. Reggel felkel, vizet iszik, nyújt és lazít majd gyakorlatilag mozgásban van egész nap. Elmegy a konditerembe vagy ha úgy tartja kedve inkább taekwondo, jiu-jitsu vagy capoeira órákat vesz. Olykor pedig bokszol is. Szerinte a változatosság mindennek a kulcsa, a szigorú edzésterv nem működik nála. Az étkezési szokásairól annyit árult el, hogy mindig minőségi húsokat fogyaszt és sok vizet iszik, hogy mindig hidratált legyen, energiaitalt pedig soha nem fogyaszt.

Wayne Rooney - Naponta 4500 kalória és 6 óra edzés

A meccsnapokon müzlivel (Kelloggs Coco Pops) indítja a napot és vizualizációs technikákkal gondoskodik mentális felkészültségéről. A könyvében azt írja, hogy a klubja nem szereti, ha a téli szünetben elengedik magukat a játékosok, így ha el is utazik nyaralni, heti háromszor felkeresi a szálloda konditermét, ahol fut és súlyzós edzéseket végez. Csak így lehet biztos benne, hogy jó formában lesz akkor, amikor folytatódik a szezon.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.