Van az úgy néha, hogy szívünk választottja nem fogyaszt állati eredetű alkatrészeket, így például a közös kiruccanós vacsi inkább lesz tortúra, mintsem felszabadult kikapcsolódás. Mert továbbra is egy olyan világot élünk, ahol nagyságrendileg több helyen kínálnak húsmentes opcióként rántott sajt és gomba kombót, mintsem szejtánt vagy tempeht.

Szerencsére, egyre több kivételes helyet találunk, ahol például nem kell kompromisszumot kötni, és ragadozó vagy növény fogyasztó ugyancsak megtalálja a számításait. Mindezt tényleg mindenféle kitétel nélkül!

Az egyik ilyen hely Budapesten a Good Karma Kitchen, aminek kisebbik egységét már Buda közönsége pár éve élvezheti. A viccnek sajnos nem mondható tény, hogy amikor megnyílt a kistesó, akkor is azt éreztem, mint most, hogy amindenit’ ez a hely olyan, mintha Berlinben vagy Londonban lenne, ami a dizájnt, ételeket és környezettudatos viselkedést illeti!

Sajnos azóta eltelt pár év, az érzésem ugyanez maradt és igazából ez eléggé szomorú a többi mostanság nyíló helyre nézve, hogy továbbra se érzik a külcsín jelentőségét, ami pedig eladja őket, de whatever, ez most nem a puffogás helye.

A Good Karma Kitchen nagyobbik kiadása nemrég Pesten dobta le a horgonyt az Október 6-a utcában, aminél szerintem nehezebb megfelelőbb lokációt találni. Amit mi sem mutat jobban, hogy ottjártunkkor is rengeteg külföldi fogyasztotta itt az ebédjét.

A barokkos felvezető után pedig mondom, hogy mit is lehet itt kapni, természetesen húsos és mentes kiadásban egyaránt. Peregnek a wrapok, a salátatálak, rizses bowlok és dosa tekercsek. Az ízek – a névből is következtethetően – indiai felütéssel operálnak, és a húsos szekcióban is csak csirke és bárány érhető el, ami újfent azonos az indiai konyhával.

A mentesség jegyében a legtöbb dolog gluténmentes, de egyéb dolgokra is odafigyelnek, úgymint laktózérzékenység vagy vegán étrend. Azért ez több, mint korrekt, hogy ennyire figyelmes legyen egy mondhatni fast fooddal foglalkozó egység, de az irány nagyon is követendő lenne!

Mikor ott jártunk, próbáltunk egy vega, sült karfiolos salátát, egy rizs bowlt báránnyal, és fojtásnak egy csirkés dosa tekercset.

Mindegyik tétel egy szó szerinti ízbomba volt a szájban, köszönhetően a tökéletes és kimerítő fűszerezésnek. A szerző mégis a bárányos történet mellé tenné le a voksát, mert továbbra is Magyarországon bárányból készült fogást kapni ritkaságszámba megy, ez pedig itt zseniális volt, nem mellékesen!

A főételek mellett pedig rengeteg féle-fajta chutney áll rendelkezésre, az ital szelekció is környezetbarát a mindenféle fűszerzéssel készült leveknek köszönhetően, és a desszertfront is mindenmentesen egészséges. Ja, és a lényeg, hogy attól még, hogy egészséges, borzasztóan finom is minden!

Na, megmondtuk a frankót, hogy legközelebb hova vidd a vega csajodat, ahol minden húsevő is jól fog lakni. Asszem, erre mondja a tanult magyar, hogy WIN-WIN szituáció!

(Fotó/videó: Bodor Tamás)

Good Karma Kitchen
Október 6. u. 21
Budapest
facebook.com/GoodKarmaOktober6
instagram.com/good_karma_kitchen

És ezt olvastad már?
Bemutatjuk a Közép-Floridai Egyetem egyik legszexibb hallgatóját