Kevés pezsdítőbb, romantikusabb dolgot tudunk elképzelni annál, minthogy Dél-Olaszország meseszép, érintetlen vidékein komoly történelmi múltú házat vegyünk magunknak mindössze egy euróért.

Első hallásra ez csak egy újabb internetes átverésnek ígérkezik, ha azonban a sorok mögé nézünk, felsejlik előttünk az igazság.

Az új háztulajdonosok ugyanis a vásárlással együtt vállalják, hogy az ingatlant meghatározott időn belül felújítják – ez pedig nem kevés munkát és pénzt igényel, másképpen szólva ez a beruházás nem akárkinek való.
Mussomeli

Olaszország főként déli, szicíliai részein számos rossz állapotú épület és elnéptelenedett falu található, a hatóságok pedig így próbálnak életet lehelni ezekbe a régiókba. A program pedig sikeres, ezen mondjuk nem csodálkozunk. A stressztől, pörgéstől és ingerektől megcsömörlő modern ember ugyanis a festői szépségű, oldottabb légkörű délolasz településekben könnyen lelassulhat, felfrissülhet, átszellemülhet. A 49 éves, brazíliai születésű, majd sokáig Kaliforniában élő Rubia Daniels fejest is ugrott ebbe a buliba, miután férjétől tudomást szerzett a csábító programról.

A négygyermekes nő napokkal később elrepült a szicíliai Mussomelibe, és ráakadt három javítandó, eladó lakásra – meg is vette őket, egyenként 1 euróért.

A három ház mindössze tízpercnyi autóútra található egymástól, számítása szerint közel 20 ezer euróra lesz szüksége ahhoz, hogy a leromlott állapotú ingatlanokat rendbe hozassa.

A 10 ezer fős kisvárosban egyébként van kórház, gyógyszertár, bank, szupermarket, nem is beszélve a bárokról és az éttermekről, egyszóval nem egy istenháta mögötti helyről van szó. Rubia a legnagyobb ingatlant wellnessközponttá alakítaná, a másodikat művészeti galériává, a legkisebben pedig élni szeretne párjával a nyugdíjas éveiben.

„Mussomeli egy kis város, de minden a helyén van. Amikor belépsz a házakba, érzed a történelmet – olyan, mintha visszautaznál az időben. A tengerpart bő félórára van, és rengeteg a régészeti látnivaló. Szicíliában a levegő tiszta, az élet pedig nagyszerű.”

Ha több mindent megtudnál az olaszországi egyeurós házakról:

Egyeurós házak tulajdonosai mesélik el, milyen az olasz álom a valóságban

Egy euróért házat venni a világ egyik legvágyottabb országában olyan dealnek hangzik, amit senki nem akarna kihagyni. Meg persze olyannak, amiben nagyon sok az apró betűs rész. Friss olaszház-tulajdonosok mesélnek, mi történt azután, hogy megvették egy euróért az olasz álmot.

(Forrás: Index, Mirror)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában