Adócsalásra és feketéző pincérekre bukkant a NAV a bulinegyedben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átfogó ellenőrzése során a vendéglátósok 65 százalékánál találtak valamilyen szabálytalanságot, 38 százalékuk egyáltalán nem adott nyugtát a bevételeiről. Volt olyan hely, amely még a harmadik ellenőrzésen is megbukott.

Egy időben 32 frekventált vendéglátóhelyet látogatott meg összesen száztíz adóellenőr a hétvégén, köztük a legexkluzívabb vendéglátóhelyeket, romkocsmákat is. Néhány helyre háromszor is visszatértek, hogy "valós képet kapjanak a vállalkozás adózási fegyelméről".

A NAV közleménye szerint az éjszaka előrehaladtával egyre gyakrabban nem kaptak bizonylatot a vásárolt ételekről, és még a legnevesebb helyek között is volt olyan, amelyik a második-harmadik ellenőrzésen is megbukott. Az egyik romkocsma a második elmarasztaló kimenetelű ellenőrzés után "lehúzta a rolót".

Pincér az utcáról, tálcával

Több esetben feketefoglalkoztatással is találkoztak az ellenőrök: "volt olyan hely, ahol a kiszolgálást végző, megrakott tálcákkal szlalomozó pincér letagadta, hogy alkalmazott lenne, mondván, csak bejött az utcáról segíteni" – olvasható a NAV közleményében.

Külön érdekességként kiemelték, hogy az ellenőrzés estéjén a vizsgált vendéglátóhelyek online pénztárgépei az előző hét péntekjéhez képest mintegy 30 százalék bevételnövekedést regisztráltak.

(Forrás: NAV, MTI. A fotó a Fortepanról való, lehet, hogy álruhás revizorok láthatók rajta)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.