Most nem szabálytalan autósok, hanem vaddisznók megfigyelésére vetettek be drónt a rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság „lakosságvédelmi és baleset-megelőzési jelleggel” drónnal ellenőrizte a Balatonalmádihoz közeli partszakaszokat, mert sok bejelentés érkezett hozzájuk, hogy vaddisznókat láttak a városban. Általában az udvaron hagyott élelem, zöldhulladék, és a lakatlan nyaralók rendezetlen, elhagyott, bozótos kertje vonzza az állatokat, akik viszont balesetveszélyt okoznak a közlekedésükkel.

A rendőrök a járás önkormányzataival és a helyi vadásztársaságokkal visszatérően ellenőrzi a Balaton-parti strandok, kikötők, lakóövezetek környékét, hogy ha vadakat találnak, akkor áttelepíthessék őket kevésbé emberjárta erdőterületre.

A napokban rendőrségi drónnal pásztázták a Balatonalmádi-Káptalanfüreden lévő partvonalat, sok, a Balatonhoz vezető vadcsapást észleltek, majd találtak négy süldő vaddisznót, akik a nádas sűrűjében pihentek. Az ellenőrzésben részt vevő rendőrök megadták a malacok pontos helyét az illetékes vadásztársaságnak, akik intézkedtek az állatok biztonságos befogásáról és áttelepítéséről.

(Forrás: Police.hu)

Ez is érdekelhet:

Videón, ahogy egy hurrikán belsejében 190 km/órás széllel és 15 méter magas hullámokkal küzd meg egy drón

Állítólag ez a világ első felvétele, amit egy drón készített egy hurrikán belsejében.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Félreértik egymást a pályakezdők és a munkáltatók, a fiataloknak nem a pénz a legfontosabb

Jön a hőség, Alina már hozzávetkőzött

A legjobb tudásunk szerint veszünk popcornt Jarah-nak, ha eljön velünk moziba

További cikkeink a témában