Nincs nyaralás egy nagy műgonddal elkészített jegeskávé nélkül, de mi ennek a titka, és hányféle variáció létezik? Egy receptet mindenesetre most megosztunk veletek.
Napsütés, medence, koktél. Vagy fagyi. Vagy ami a két utóbbi egyben: JEGESKÁVÉ! A jegeskávé mindenütt jelen van – igaz, nem mindenütt a megfelelő formában –, viszont ezerféleképpen lehet jól készíteni, és éppen erre a felismerésre csapott le a Nespresso is, ami
minden évben új jegeskávé-különlegességekkel jelentkezik, melyeket kifejezetten úgy alkottak meg, hogy jégre engedve bontakoztassák ki legjobban a karakterüket.
A forró és hideg találkozásánál keletkező hősokk ugyanis a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel. A tökéletes jegeskávé alapszabályait Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete foglalta össze: „Mindig a jég legyen az első összetevő. A nagyobb méretű jégdarabok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Édesítéshez szirupot javaslok, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor. A jég és a kávé aránya legyen legalább három az egyhez.”
Az idei nyár jegeskávé-trendje a brazil gasztronómiát idéző kávélimonádé (lásd a fejlécképünket vagy a lenti galériát!), amelyhez a Nespresso kávészakértői megalkották az új, lime és menta ízesítésű Barista Creations Liminha Over Ice és Exotic Liminha Over Ice kávékat. Az új ízek mellett az Original rendszerhez a korábbról már ismert szezonális jegeskávék, a Barista Creations for Ice Freddo Intenso, Freddo Delicato és a népszerű, kókuszos Coconut Flavour Over Ice is megjelentek a kínálatban. A Vertuo kávéválasztékban a közkedvelt Tropical Coconut Flavour Over Ice kávé mellett első alkalommal kóstolhatjuk meg az Ice Leggero és Ice Intenso kávékat.
A Nespresso nyári kollekciójában több Limited Edition kiegészítő, egy Vertuo kávégép, illetve rengeteg frissítő, hideg kávérecept is megjelenik. A szomjoltó nyári recepteket ezen az oldalon találod, de egyet mi is kiemelünk. Ez pedig a...
Fügés banánshake!
Hozzávalók
- 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
- Fél füge
- 120 ml zabital
- 10 ml banán szirup
- 4 nagy méretű (120 g) jégkocka
- Egy szelet friss füge és ehető virág a díszítéshez
Elkészítés
Önts 120 ml növényi zabitalt egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és helyezz bele egy szelet fügét. Zárd le, majd rázd határozottan a shakert 20 másodpercig. Tegyél 4 jégkockát (120 g) egy nagy méretű pohárba, és önts 10 ml banán szirupot az aljára. Öntsd a shaker tartalmát a pohárba, majd keverd össze. Készíts 40 ml Nespresso Freddo Intenso kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet fügével és ehető virággal a tetejét.
A nyár hangulatát megtestesítő kiegészítők
Idén nyáron két Limited Edition Coffee Mug is kapható; mindkét csészét Alessandra Ambrosio aláírása és élénk, nyárias dizájn díszíti, emellett a Nespresso egy-egy mantrája olvasható rajtuk, hogy a kávérajongók stílusosan élvezhessék forró és hideg italaikat. Ugyanezért készült a kék jáde színű Limited Edition Vertuo Next kávégép is, amely bármelyik otthonban friss nyári hangulatot teremt.
A teljes barista-élményhez a Nespresso egy új, szálcsiszolt rozsdamentes acélból készült Barista Shakert is bemutat, amely ideális eszköz a kifogástalan barista-stílusú Original vagy Vertuo kávéreceptek elkészítéséhez. A nagyméretű szűrőnyílásokon keresztül úgy tölthető ki a kávé, hogy az ital tetején megmarad a sűrű, látványos crema.
Az új Reveal jegeskávé pohárszettet a világhírű pohártervező, a Riedel kimondottan jegeskávék kóstolásához tervezte. A klasszikus Nomad Travel Mug most vadonatúj óceánkék színben is kapható, melyben magunkkal vihetjük jegeskávénkat bárhova is megyünk a nyáron.
Kövesd a globális @nespresso oldalt Instagramon és a magyar nyelvű Nespresso Facebook oldalt, hogy mindig értesüljön a Nespresso legújabb híreiről!
(Forrás: Nespresso)
Ez is érdekelhet: