2015-nek több hatalmas trendje volt az új női szépségideállal kapcsolatban: a bikini bridge és a #carryapenunderyourbreast challenge mellett a thigh-gap, azaz a két comb közti rés volt a legnagyobb. Egy szingapúri ékszerész pedig meg is alkotta az ezt kihangsúlyozó ékszerszettet, de elmondjuk, hogy is van ez, mielőtt még úgy kiakadnál, ahogy jogos lenne.

Soo Kyung Bae egy szingapúri tanuló, aki kiposztolta közösségi média oldalaira #thighgap hashtaggel ezt a comb közé tehető ékszerkollekciót:

A thigh-gap lényege az, hogy ha egy nő egyenesen áll és összeér a lábfeje, legyen egy rés a két combja között legfelül. Kyung Bae dizájner-tanuló terméke viszont nem egy modern trend borzalmas majmolása, hanem egy nevetséges őrületre reflektál ezzel a fiktív ékszerkollekcióval. Ugyanis a thighgap-jewellery nem kapható sehol, csak alkotója arra szeretne rávilágítani vele, mennyire távol áll a realitásoktól mind egy ilyen ékszer, mind pedig a média által sugallt testideál.

A srácnak akkor lett elege a túlontúl népszerű, szürreális reklámtest elvárásaiból, mikor barátnője kiposztolt magáról egy #A4waist hashtages fotót. Ennek a legújabb baromságnak az a lényege, hogy legyen akkora a derekad, hogy eltakarja egy A4-es lap:

De voltak más trendek is. A #bikinibridge hashtag alatt azok a nők posztoltak fotót, akiknek a fürdőruha-alsónál volt egy rés a has és a bugyirész között:

Aztán volt tavaly a #carryapenunderyourbreast című hülyeség is, miszerint ki tud egy tollat vinni a melle alatt:

Szóval összefoglalva, a média elvárása a tökéletes női testre az, hogy:

  1. Legyen nagy melle, de azért ne óriási, de azért elég nagy, hogy aláférjen egy rohadt toll
  2. Legyen hozzá olyan keskeny dereka, hogy ne látszódjon ki egy A4-es lap mögül
  3. Legyen olyan vékony combja, hogy ne érjen össze felül, de azért nagyon vékony se legyen, mert az se jó
  4. Hozzá legyen akkora segge, mint Kim NincsmitfelvegyekdeleszaromostobavagyokmintatökLOL Kardashiannak, mert több millió követő csak nem téved

És nem is mennénk bele, mennyire lehetetlen egy nőnek ezt a 2016-os testideált elérnie, mert akinek ebből a listából nem jön át, azon nem tudnánk semmilyen esszével segíteni. (Például arról, hogy a nagy mellhez többnyire nem darázsderék párosul, a hatalmas fenék pedig nem sportosan vékony combbal és kilógó medencecsontos bikinibridzzsel érkezik).

Szürreális elvárásokat teremtett a nőknek a közösségi média, amit mi sem bizonyít jobban, hogy ezt a fiktív, combközti ékszersorozatot rengetegen akarták megrendelni a szingapúri sráctól. Azt sem akarjuk mondani, hogy emiatt lesz rengeteg lány evészavaros meg csinál magának fenékimplantátumot, hogy úgy nézzen ki, mint a földkerekség legüresfejűbb nője. De könnyen lehet, hogy sokak önbecsülését lerombolják az utóbbi egy évben elburjánzó trendek a női szexiséggel kapcsolatban, melyek megvalósíthatatlanabbak mint valaha: legyél egyszerre baromi telt és baromi vékony is. Azonban azt a reményünket szeretnénk kifejezni, hogy ezek a hashtagek változzanak valami sokkal valósabb női szépség felé, mert jelen pillanatban a lehető legelképzeltebb testideált ajnározzuk.

És ezt olvastad már?
Amikor megérint a prémium autózás érzése – A Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában
További cikkeink a témában