Már mindannyian láttuk a szitut, amikor egy hibátlan testű, gyönyörű nő kéz a kézben sétálgat egy nála sokkal, sokkal kevésbé attraktív pasival. Ilyenkor talán azt gondolod, hogy csakis anyagi okok húzódhatnak meg a háttérben, pedig egy új tanulmány szerint más indítéka is lehet a nőknek.

Mégpedig az, hogy egy kevésbé vonzó partner mellett a gyengébbik nem tagjai nem szenvednek a folyamatos megfelelési kényszertől, nem akarnak állandóan rivalizálni a többi nővel, nem akarnak mindenkinél vékonyabbak és fittebbek lenni.

A Florida State University kutatói 113 frissen házasodott párocska kapcsolatát értékelték ki, hogy a végén következtethessenek arra, hogy a vonzerő milyen szerepet játszik az általános boldogságot illetően. Elsőként a pároknak egy kérdőívet kellett kitölteniük a személyes étkezési vágyaikról, illetve arról, hogy mennyire akarnak szexinek és fittnek látszani, majd minden résztvevőt értékeltek a vonzereje alapján.

Az eredmény pedig egyértelműen rámutatott arra, hogy a vonzó férjjel rendelkező nők sokkal inkább hajlamosak folyamatosan diétázni, hajszolni a fogyást, hogy egyre jobban és jobban nézzenek ki,

ez pedig ugyebár nem hangzik túl szórakoztató programnak. Persze egészségesen táplálkozni és sportolni a saját jólétedért az tök jó, de őrült diétákat követni ájulásig már nem az.

Ez tehát azt is jelenti, hogy a kevésbé attraktív férj mellett élő nők nem érzik a szükségét annak, hogy folyamatosan fogyókúrázzanak és rivalizáljanak a vetélytársakkal, vagyis kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb és boldogabb életét tudnak élni. Sok stressztől és idegeskedéstől szabadulnak meg, ha nem kell folyamatosan azon dolgozniuk, hogy olyan szexinek tűnjenek, mint a férjük. Lényegében ezt a tanulságot foglalta össze az egyik kutató is:

Az eredmények rámutattak, hogy egy fizikálisan vonzó férj negatív következményekkel járhat a feleség számára, különösen akkor, ha az adott feleség nem különösebben attraktív. A kutatás szerint társadalmi tényezők is szerepet játszhatnak abban, amikor étkezési rendellenességek alakulnak ki egy nőnél.

Szólj tehát gyorsan az apatestű, legkevésbé sem vonzó haveroknak, hogy semmi okuk az elkeseredésre, hiszen nincs szükség tökéletes külsőre ahhoz, hogy boldoggá tegyenek egy nőt! Mindettől függetlenül mi leginkább azt ajánljuk, hogy együttes erővel étkezzetek egészségesen (anélkül, hogy túltolnátok), és még akár a terembe is mehettek együtt, hogy szépen, fokozatosan, egyszerre váljon a testetek egyre kívánatosabbá.

És ezt olvastad már?
Nyolc kérdés és válasz a megcsalásról, amit tudni akartál