Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A styling szabályai nem általánosak, sőt mivel mindannyian mások vagyunk, szinte sosem érvényesek mindenkire. Ahhoz, hogy jól nézzünk ki, el kell fogadjuk magunkat és tisztában kell legyünk testi adottságainkkal. Egy kerekedő pocakkal nem könnyű szembenézni, de ez még nem a világvége. Mindenféle alkaton lehet javítani egy-két jól megválasztott ruhadarabbal, de ügyetlen döntésekkel néha akaratlanul olyan tulajdonságainkat is kiemeljük, amik csak Édesanyánk szerint nem vészesek. Ezúttal segítünk, hogy a testalkatodnak megfelelően öltözködj!

Pocakban erős, kerekded típus vagy

Akit szélesebb termettel áldott meg a sors (vagy a sok le nem mozgott kalória), annak a legfontosabb szempont a ruhák kiválasztásánál az, hogy ne legyen se túl szűk, se túl bő. A szűk ruhadarabok nem fogják kiegyenesíteni a test tökéletlenségeit, inkább a kötözött sonka hatást erősítik. Oké, de úgy gondolod, hogy a bővebb ruhadarabok majd elrejtik az előnytelen tulajdonságaidat? Hát, nem így van. Nagyobbnak fogsz tűnni tőlük. Akkor éred el a legjobb hatást, ha megtalálod az arany középutat.

Az anyag fajtája a kulcs a te esetedben. Kerüld az éles kontúrt, a merev vonalú ruhákat. Az anyag legyen laza esésű. Ideális választás egy megfelelő méretű puha szövetből készült zakó, ami karcsúsítani fog. A minták terén kerüld el a horizontális csíkozást, mert az szélesebbé fog tenni, a hosszirányban csíkos darabokat keresd, ezek optikailag nyújtják a testet. Természetesen most is igaz, hogy a sötét szín karcsúsít, így a fekete vagy a sötétkék legyen a színed. Az előző tulajdonságok tökéletes elegye például egy fekete, vékony csíkos kordnadrág, aminek a zsebei laposak.

A felső és az alsó részen hordott ruhák, ha sötétek és egyszínűek, akkor máris méterekkel karcsúbbnak fogsz tűnni. Övet tegyél, mert az is karcsúsít, de figyelj, hogy ne lógjon rá a hasad. A túlburjánzó mintákkal is óvatosan bánj, mert azok különösen vonzzák a tekintetet a nagyobb felületeken. A pulóverek terén pedig a V-nyakúakat részesítsd előnyben, mert azok a rövidebb nyakat optikailag nyújtják, ez a te esetedben jótékony hatású lehet.

Magas, vékony típus vagy

A normális magasság valahol százhetven és száznyolcvanöt centi között van. Ha már olyan szerencsés vagy, hogy az élet egynyolcvanötre vagy annál magasabbra nyújtott meg, akkor próbáld meg hangsúlyozni ezt a tulajdonságot. A magas-vékony kombinációból az a jobb, ha előbbit emeled ki. Ha keskenyek a vállaid, akkor egy vízszintesen csíkos pulóverrel optikailag szélesítheted őket, lehetőleg olyannal, amin egy széles csík fut végig a mellkasodon. Ingeid legyenek tesethezállóbbak (fitted szabásúak), kövessék vonalaidat. Ha már ilyen sudár termeted van, ne rejtsd el egy lobogó ejtőernyőként ható felsőrész mögé.

A zakók neked különösen jól állnak, még a dupla soros is jól fog mutatni rajtad, de azért a nagy hajtókás darabokat kerüld el. A nagyon szűk nadrágok sem fognak jót tenni a megjelenésednek, mert feltehetőleg nem túl vaskosak a lábaid. Az ideális szabásvonal inkább egyenes, kissé kiemeli a derekat. A színek közül bátran hordj világosat és a felső-, illetve az alsó rész legyen különböző színű. A nagy mintákról sem kell lemondanod. A legtöbb ruha jól áll ezen az alkaton, ami lehetőséget biztosít a kísérletezésre. Magas urak, elő a kreativitással!

Széles a vállad

Jellemzően széles felsőtested van és keskeny a csípőd. Finom szövésű anyagokkal elérheted, hogy erőteljes körvonalaid élesek maradnak. Az ingek közül pamutinget válassz, testhezálló szabással és kemény gallérral. A zakó is legyen határozott vonalú. A minták közül a mértani alakzatok mutatnak rajtad jól, amik lehetnek éles csíkok vagy kockák.

Ha több réteg ruhát is viselsz, ügyelj rá, hogy körvonalaid maradjanak láthatóak. A lényeg, hogy - ha már széles, akkor - mindig legyen látható a vállad, mert ez a legelőnyösebb testrészed. Amit kerülnöd kell, azok a rövid dzsekik és a bő, kötött pulóverek.

Alacsony vagy

Ha százhatvannyolc centinél alacsonyabb vagy, akkor azonos - vagy hasonló - színű nadrágot és felsőrészt viselj. A kisebb mintás és a könnyebb anyagú ruhák fognak rajtad jól mutatni. Neked igyekezned kell magasabbnak mutatnod magad, így a nagyon lapos talpú cipőket nem ajánljuk. Keress olyan fajtát, aminek van néhány centis sarka és viseld hosszabb, nem lógó üllepű, szűkebb szárú nadrággal.

A kiegészítőkkel nemcsak javíthatsz a megjelenéseden, de például a gyengébbik nem tekintetét az arcodra vonzhatod. Magasságodat valamilyen fejfedővel is növelheted - az ún. Newsboy sapka például kissé bohémmá teszi a megjelenést, tegyél vele egy próbát. Egy keskeny nyakkendővel is nyújthatod a tested.

Átlagos alkat nincs

Létezik egyáltalán ilyen, hogy átlagos alkat? Milyen szempontok szerint átlagos valaki? Mindannyian mások vagyunk, tele előnyös és előnytelen tulajdonságokkal. Adottságainkon például a fent leírtak szerint lehet ugyan alakítani, de bizonyos tulajdonságaink életünk végéig megmaradnak. Önmagunkhoz képest kell jól kinéznünk, ehhez nincsen univerzális mérce. Az öltözködés szükséglet, de egyben egy olyan eszköz, amivel javíthatunk a megjelenésünkön, így ne legyünk restek ezt kihasználni!
Azért pedig nem kell aggódni, ha nem áll jól a legújabb divat. Viselj olyan öltözéket, amiben magabiztos vagy - ezt a tulajdonságot fogják a legjobban értékelni a hölgyek.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.