Nem sok szabad telek maradt már Új-Zéland csodás fehér strandjainál. Az Omaha House alaposan kihasználja a terület adottságágait, valóságos sportcentrum az ott élő család számára.

Eleve hálás feladat családi otthont tervezni közvetlenül a tengerparton, méghozzá Új-Zéland egyik legjobb fehér homokos strandjánál, az Aucklandtől 70 km-re északra lévő Omaha Beach-en.

A család imád a szabadban lenni, szörfölni, hajókázni, kirándulni, sportolni. Errefelé mindezt lehet, és ezeket az igényeket szolgálja ez a ház is.

Ezen kívül kortalan, a tágabb családok és a barátok látogatása idejére rugalmasan alakítható otthont akart a megrendelő, ahol jól lehet szórakozni, és ahová bármikor öröm visszatérni.

A ház az utolsó megmaradt tengerparti telkek egyikén áll, csodálatos kilátással az Omaha-öbölre és a Hauraki-öbölre.

Igyekezett is a legtöbbet kihozni a helyi adottságokból a Ström Architects: figyelembe vették a nap járását, a kilátást és a széljárást is, amellett, hogy szigorú előírásokat kellett betartani. A nagy nappali és a master háló került a legközelebb a tengerhez, tiszta üveg homlokzattal és nagy terasszal.

Ezek a terek nemcsak a tengerparti kilátásból hozzák ki a legtöbbet, de a délutáni-kora esti napsütésből is a védettebb nyugati oldalon, ahová a konyha került és egy nagy szabadtéri nappali.

Az emeletre egy szoborszerű, elliptikus lépcső vezet, könnyed üvegkorláttal. A szabadtéri szórakozáshoz terveztek egy zsibongót is, karnyújtásnyira a medencétől. Az első emeleten vendégszobák találhatók és a home office helyiség.

Van még garázs és tároló is, az utóbbiban rengeteg hellyel a szörfdeszkáknak és egyéb szabadtéri sporteszközöknek. Ugyanakkor szándékosan játékos, nyitott tereket terveztek lentre, hogy a szint különböző pontjairól látható legyen a tenger.

A telek déli részén egy 30 méter hosszú medence található, ami az ingatlan elejénél találkozik a nagymedencével. Minimalista, fehér és szürke árnyalatokban játszó belső tereket alakítottak ki, fa díszítéssel és kellemes fabútorokkal.

Gondosan ügyeltek minden helyiség elrendezésére, így lent a gyerekszobák mellé egy pihenőt is terveztek, és az udvar is meghatározó része az épületnek. Jut egy külön nappali a vendégeknek a földszinten.

Különleges megoldást találtak ki a tenger és a ház között lévő nagymedencével, amit kicsit megemeltek, hogy akadályozza kicsit a belátást, és intimebbé tegye a ház tereit.

Omaha House, Új-Zéland
Ház mérete: 350 m²
Telek mérete: 1800 m²
Építészet: Ström Architects
Látványtervek: Numa

(Forrás: Numa)

Ez is érdekelhet:

A BőröndHáz, ami nagyobb belülről, mint kívülről

A BőröndHáz nagyobbnak tűnik belülről, mint kívülről, az új-zélandi tervező pedig azt is elárulta, minek köszönhető ez az összhatás.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Már most felkészülnénk a júniusi választásokra ezzel a spanyol lánnyal

További cikkeink a témában